Geen enkele tuinplant bloeit zo lang en zo mooi als de roos. Toch hebben veel tuiniers nog altijd schrik om rozen te planten. Dat rozen echt niet zoveel kennis en onderhoud vergen als vaak wordt beweerd, bewijst het boek ‘101 Rozen zonder zorgen’ van de Vlamingen Laurence Machiels en Marcel Vossen.

Marcel Vossen beheerde twintig jaar lang de grootste rozentuin van Europa, in Coloma (België). Hij put nu uit zijn immense kennis en ervaring om tal van hardnekkige mythes over rozen te doorprikken. Met heel praktische maar vooral toegankelijke tips toont hij aan dat je rozen perfect met een minimum aan onderhoud kunt houden. Samen met groenjournalist Laurence Machiels selecteerde Marcel de 101 gemakkelijkste, sterkste, mooiste en langst bloeiende rozen voor elk mogelijk plekje in de tuin: in de border, als haag, in bomen, als bodembedekker of in een pot op het terras. Welke rozen geuren het best, welke doen het geweldig in een vaas of bloemstuk en hoe gebruik je rozen in de keuken? Met daarnaast eenvoudige snoeiregels, een helder bemestingsschema en onderhoudstips, en duidelijke stap-voor-stapfoto’s.

Het boek ‘101 Rozen zonder zorgen’ is een must voor elke tuinier die lang en zorgeloos, met een minimum aan onderhoud en op een milieuvriendelijke manier wil genieten van rozen in zijn tuin.

Quote

“101 rozen die je met een gerust hart in je tuin kunt planten en waar je tientallen jaren lang van zult genieten, zonder enige frustratie.”

Titel: 101 Rozen zonder zorgen

Auteurs: Laurence Machiels en Marcel Vossen

Fotografie: Eddy Vangroenderbeek

ISBN: 9789022330661, uitgeverij Manteau

Verkoopprijs: € 24,99, 240 pagina’s, gebonden

Over de Vlaamse auteurs

Marcel Vossen was twintig jaar lang bij het Agentschap voor Natuur en Bos conservator van de rozentuin van Coloma in Sint-Pieters-Leeuw (BE), de grootste rozentuin in Europa, met meer dan 3.200 rozenvariëteiten van over de hele wereld. Hij is een wereldautoriteit op het gebied van rozen en zetelt in tal van internationale jury’s.

Laurence Machiels is groenjournalist en fervent tuinier. Ze schrijft elke zaterdag de groenpagina van het Vlaamse dagblad Het Laatste Nieuws en publiceert in divers tuin- en lifestylebladen. Ze is columniste en van haar hand verschenen al tal van tuinboeken. Sinds het voorjaar van 2015 heeft Laurence ook haar eigen tuinprogramma op Libelle TV (in België). Meer informatie vind je op www.laurencemachiels.be.