Na 12 mooie jaren stopt Lodewijk Hoekstra met de presentatie van ‘Eigen Huis & Tuin’. Lodewijk heeft het programma altijd met enorm veel passie en plezier gepresenteerd, maar op dit moment komen de visie van Lodewijk  en de ideeën over de invulling van het format niet overeen met die van RTL. Lodewijk en RTL nemen daarom na dit seizoen, dat eindigt op zaterdag 4 juni, afscheid van elkaar.

Lodewijk Hoekstra: “Ik ben erg tevreden met de mogelijkheden en kansen die het programma en RTL mij de afgelopen jaren hebben geboden. Het is daarom van beide kanten een moeilijke beslissing geweest. De wil was er bij mij en RTL absoluut om te kijken of we op de een of andere manier mijn visie konden vertalen naar ‘Eigen Huis & Tuin’. Ik blijf aan de zijlijn betrokken bij het programma en in gesprek met RTL over mijn ideeën en visie met betrekking tot nog meer groene lifestyle- en duurzaamheids initiatieven. Op dit moment ga ik verder met 247green, een online multimediaal platform dat ik heb opgericht, en met NL Greenlabel. Ik heb een fantastische tijd gehad bij ‘Eigen Huis & Tuin’ en ik ga het zeker missen, maar het is tijd nieuwe kansen aan te grijpen en mijn hart te volgen.”

RTL en het team van ‘Eigen Huis & Tuin’ bedanken Lodewijk voor zijn tomeloze inzet, kennis, energie en fijne samenwerking. We wensen hem alle goeds toe bij alle mooie initiatieven.