Op 6 en 7 juni aanstaande wordt in congrescentrum de Basiliek in Veenendaal de 10e editie georganiseerd van de Nederlandse Boominfodag. Thema van de jubileumeditie van het tweedaagse congres is ‘Bomen en Groene Infrastructuur’. Aan de hand van verschillende sessies komen onder andere thema’s als het ontwerpen, ontwikkelen en beheren van de groene infrastructuur aan bod.

Tijdens het congres spreken onder meer Robert Smid (Trudo Vertical: De Bosco Verticale van Eindhoven), Jelle Hiemstra (status essentaksterfte), Dirk Doornenbal (succesvol verplanten van grote bomen) en Fons van Kuik (de opmars van essenprachtkever in Europa).

iTree

Er is ook aandacht voor de ontwikkeling van iTree in Nederland. Over dit onderwerp wordt kennis uitgewisseld met deskundigen uit Groot-Brittannië. 

Internationale experts

Ook enkele internationale deskundigen zullen te horen zijn. Zo spreekt toonaangevend internationaal expert Stefan Junestrand over de ontwikkelingen op het gebied van intelligente gebouwen, slimme steden en blockchain. Kazunari Kadokura, werkzaam als senior onderzoeker bij Kibun Foods, presenteert het onderzoek naar antioxidanten en fenolische verbindingen in iepenknoppen.

Beursvloer

Naast een gevarieerd programma aan presentaties en lezingen, zullen organisaties en bedrijven zich presenteren op de beursvloer. Branchevereniging VHG en Vereniging Stadswerk Nederland zijn partner van de Boominfodag. 

Aanmelden

Voor meer informatie en aanmelden kijkt u op: www.boominfodag.nl .