Stories en inspiratie rode draad van Plantarium

Met nog krap twee weken te gaan zijn standhouders en de Plantarium organisatie druk bezig om voor de 35e keer een succesvolle beurs neer te zetten. “Alle ingrediënten hiervoor zijn inmiddels verzameld. Nu alles nog op een creatieve manier samenvoegen en Plantarium 2017 kan van start”, aldus beursmanager Jos van Lint.

De programmering en invulling van de beurs biedt bezoekers en standhouders volop inspiratie. Deelnemers en toeleveranciers hebben de handen ineen geslagen om zes Houses of Inspiration met aansprekende thema’s te realiseren. De zes Houses hebben de volgende namen gekregen: “Christmas”, “Roses”, “The Magical Experience”, “Specialties”, “Pleasure” en “Theatre of Concepts”.

 

Greenparkhal
In de Greenparkhal zijn acht inspiratietuinen te bezoeken. Tuinontwerpers en hoveniers verbeelden in een tuin het verhaal van inspirerende personen als Walt Disney, Mozart, Joop Zoetemelk, Salvador Dali, Don Quichot, Nelson Mandela, Anne Frank en Annie M.G. Schmidt. De ontwerpers en hoveniers zijn alle dagen aanwezig om een toelichting te geven op de tuinen. Op het Varb Kwekersplein tonen een tiental kwekers tijdens de vakdagen hun najaarsaanbod en kan iedereen in Varb bekijken welke producten beschikbaar zijn. De verwachting is dat dit gaat zorgen voor een vliegende start van de najaarshandel. In de Greenparkhal is ook de opstapplaats voor de pendeldienst naar GROEN-Direkt.

 

Techniek
Negen toeleveranciers tonen hun nieuwste ontwikkelingen en innovaties op het gebied van (teelt)techniek buiten op het Technopark. Er worden diverse machines, voertuigen en benodigdheden opgesteld en gedemonstreerd. Op de voormalige locatie van Floralis zijn machines en materialen te bekijken die door Troostwijk Auctions online worden geveild.

 

Programma
Op woensdagmiddag en -avond is er voor genodigden en deelnemers van Plantarium en GROEN-Direkt een netwerkevent. Cors Hospes houdt voorafgaand aan het event een verrassend betoog. Op deze avond worden ook alle winnaars van Plantarium 2017 gehuldigd. Op donderdag 24 augustus gaan zes bedrijven en vijf studententeams de strijd met elkaar aan voor het Beste Idee Plantarium 2017. Met een korte pitch verdedigen zij hun innovatie voor een vakjury. Om 15.30 uur is de prijsuitreiking. Publiek en bezoekers van de vakbeurs zijn van harte welkom bij de pitches en de prijsuitreiking. Op vrijdag organiseert de KVBC twee keer een speakerscorner waarin drie sprekers een interessant verhaal vertellen rondom noviteiten. Vanaf 17:00 uur gaan jongeren uit hun dak op het Holygreen festival dat tot 23:00 uur duurt. Op zaterdag is Plantarium geopend voor publiek en zijn Groei & Bloei leden speciale genodigden.

 

Plantarium wordt gehouden van 23 t/m 26 augustus 2017 in het Plantariumgebouw op het International Trade Centre Boskoop-Hazerswoude. Meer informatie over de beurs is te vinden op www.plantarium.nl.