1e Nationale Demodag Hoveniers groot succes

door | 2 okt 2018 | Hoveniersbranche

Hoveniers, groenprofessionals en groenleerlingen trokken op woensdag 19 september jl. in groten getale naar Kuijpers Graszoden in het Brabantse Biezenmortel. Hier vond de 1eeditie van de Nationale Demodag Hoveniers plaats. Deze praktijkdag is een doorontwikkeling van de Nationale Gazon Demodag, die graszaadbedrijf Limagrain Advanta en meststoffenleverancier DCM sinds 2010 jaarlijks organiseren. De vernieuwde opzet, met een fors groter aanbod van exposanten, een breder aanbod van ontwikkelingen in tuinaanleg- en onderhoud en twee centrale demonstraties, mocht op de massale belangstelling rekenen van meer dan 1.000 bezoekers.

Waar de Gazon Demodag vooral inzoomde op aanleg en onderhoud van gazons, schaalde de organisatie dit jaar op naar het thema ‘De levende tuin’. Coördinator René de Munnik: “Dit bood ruimte aan zo’n 30 exposanten. Binnen was er de ruim opgezette onderwerpenmarkt met aanbieders van bomen/plantgoed/hagen, fonteinen en vijverbenodigdheden, biologische plaagbeheersing, tuingereedschappen, gras-, grindplaten en kantafscheidingen, software en opleidingen. Buiten op het 10.000 mgrote demoterrein waren de toonaangevende merken tuin- en parkmachines, nieuwe methoden voor onkruidbestrijding en beregeningssystemen live in actie te zien, alsook proefvelden prachtig bloeiende veldbloemen, gazongrassen en toepassingen van meststoffen en bodemverbeteraars. Op twee tijdstippen werd daarnaast het aanleggen en opknappen van een gazon live gedemonstreerd.”

Vervolg in 2019

“Gezien de grote opkomst voorzien we met de Demodag Hoveniers duidelijk in de behoefte van hoveniers en groenbeheerders om in een praktijkgerichte setting inspiratie op te doen en bijgepraat te worden over de nieuwste ontwikkelingen in tuinaanleg en –onderhoud. Het demo-aspect is hierin belangrijk; bezoekers zien de machines en technieken daadwerkelijk in actie en dat maakt het verschil! In 2019 komt er zeker een vervolg. Houd de website demodaghoveniers.nl in de gaten.”

 

Bron: Demodag Hoveniers

Misschien vind je dit ook interessant
TUINMEUBELS: IN APRIL EN MEI MOET HET GEBEUREN

TUINMEUBELS: IN APRIL EN MEI MOET HET GEBEUREN

Sinds de corona pandemie is de vraag naar tuinmeubels sterk toegenomen. Qua omzet en verkoop van tuinmeubels moet het in de maanden april en mei gebeuren; deze twee maanden samen vertegenwoordigen 40 procent van het jaarlijkse online zoekvolume naar tuinmeubels. Van...

Jaarvergadering Cultuurgroep benoemt nieuw bestuurslid

Jaarvergadering Cultuurgroep benoemt nieuw bestuurslid

Donderdagavond 22 april jl. was de algemene ledenvergadering van de Cultuurgroep voor Rozen en Rozenonderstammen onder Anthos-secretariaat. Voor het eerst in haar geschiedenis was deze digitaal. In het huishoudelijke gedeelte werd Rob Wijnhoven als nieuw bestuurslid...