Boost voor tuinieren

De interesse in de tuin en tuinieren neemt toe! TuinIdee 2015, dat van 26 februari tot en met 1 maart plaatsvond in de Brabanthallen ’s-Hertogenbosch, heeft ruim 20% meer bezoekers getrokken dan vorig jaar. In totaal bezochten meer dan 28.500 consumenten het grootste tuinevent van Nederland. Het nieuwe en gelijktijdig gehouden event voor de actieve en ambitieuze 50-plusser, BOOST your Life, droeg ook bij aan deze stijging.

BOOST your Life

Projectmanager Johan Heystek: “Verreweg de meeste bezoekers van TuinIdee zijn 50 jaar en ouder, bezitten een vrijstaand huis of hoekwoning, hebben vermogen en een modaal of hoger inkomen. Deze doelgroep heeft uiteraard meerdere interesses. BOOST your Life richt zich met name op de vitale en actieve 50-plusser en biedt inspiratie en ideeën op het gebied van wonen, persoonlijke ontwikkeling, gezondheid, personal styling, vakanties en andere vrije tijdsbestedingen. Er was veel synergie tussen beide events. Zo’n 60% van de TuinIdee-bezoekers bezocht ook BOOST en 100% van de BOOST-bezoeker TuinIdee.

TuinIdee

Vakmiddag hoveniers

Op zaterdag 28 februari werd op TuinIdee voor het eerst een vakmiddag gehouden voor hoveniers met lezingen van onder meer Lodewijk Hoekstra. Organisator Johan Heystek: “De meer dan 500 aanwezige hoveniers bleken vooral enthousiast over de hovenierswedstrijd en de modeshow voor werkkleding. Volgend jaar rekenen wij op zo’n duizend hoveniers”.

In 2016 wordt TuinIdee van 25 t/m 28 februari in de Brabanthallen ’s-Hertogenbosch gehouden. Meer informatie hierover is te vinden op tuinidee.nl.