Hoge waardering voor wereldexpo bloemen en planten

Den Bosch, 20 mei 2014 – De FLORALIËN Nederland in de Brabanthallen ’s-Hertogenbosch zijn bezocht door 75.000 mensen. De wereldexpo van bloemen en planten werd van 9 tot en met 18 mei jl. voor het eerst in Nederland georganiseerd door de Koninklijke Maatschappij voor Landbouw en Plantkunde (KMLP) te Gent en Libéma. Voorafgaand aan het evenement rekende de organisatie op 100-130.000 bezoekers.  Opsteker was de gemiddelde waardering die de FLORALIËN Nederland kreeg: 8,5.

Eerste keer

De Gentse FLORALIËN zijn in België een begrip en hebben een historie van ruim 200 jaar. Voor het grote Nederlands publiek is het evenement echter nieuw. Johan Heystek, directeur FLORALIËN Nederland: ‘75.000 bezoekers voor een eerste keer is zeker niet verkeerd. We hadden goede kans om in het weekend de 100.000ste bezoeker te verwelkomen omdat de show tot en met donderdag steeds drukker bezocht werd. Het warme weer was echter spelbreker’. De speciale vakavonden voor onder meer gemeenten, bloemisten, tuincentra, hoveniers en horeca werden goed bezocht. In totaal waren meer dan 2.200 professionals te gast op één van de vijf vakavonden.

Waardering

Uit onderzoek onder ruim 1.500 bezoekers bleek dat het Indoor Stadspark het meest gewaardeerd werd met een rapportcijfer van 8,7. Het totale evenement kreeg gemiddeld een 8,5. Bijna 80% van de bezoekers kwam naar de FLORALIËN voor inspiratie en informatie over bloemen en planten.

20140526_floralien2

Vervolg

Of er een tweede editie komt van de FLORALIËN Nederland is afhankelijk van de evaluatie van deelnemers en de sector. De FLORALIËN worden normaal eens in de vijf jaar georganiseerd. Omdat het evenement dit jaar eveneens in Frankrijk werd gehouden, zal bij een vervolg in Nederland de frequentie worden aangepast naar drie of vier jaar. De wereldexpo van bloemen en planten vindt dan elk jaar in een ander land plaats. De eerstvolgende FLORALIËN zijn in 2016 in Gent, België.

20140526_floralien1