Bladeren, snoeisel en afval maken geen schijn van kans, want de nieuwe professionele bladblazer van STIHL blaast alles in een mum van tijd bij elkaar. De ruggedragen STIHL BR 450 C-EF is bovendien bijzonder eenvoudig te gebruiken. Hij is momenteel de enige professionele bladblazer op de markt met Elektrostart functie. De gebruiker kan de bladblazer dus gemakkelijk herstarten zonder hem van de rug te halen, wat zeer handig is bij korte werkonderbrekingen. Daarnaast heeft hij een aantal andere innovatieve functies die het werk van tuiniers en gemeentelijke reinigingswerkers een pak eenvoudiger maken. 

Gewoon uitschakelen? De nieuwe benzinebladblazer STIHL BR 450 C-EF maakt het mogelijk. Met de innovatieve elektrische start, een primeur voor professionele bladblazers, kunnen gebruikers de motor na korte onderbrekingen opnieuw starten terwijl ze de bladblazer op hun rug dragen met een comfortabel harnas. Zelfs voor hele korte onderbrekingen is het voordelig om de motor uit te schakelen. Dit betekent namelijk minder brandstofverbruik en minder geluidsoverlast voor de omwonenden.

adfwe

Een andere goed doordachte functie: de Lithium-Ion-Accu voor de elektrische start wordt bij het gebruik van de bladblazer automatisch opgeladen. En wanneer de buitentemperatuur onder het vriespunt daalt, kunt u de machine ook moeiteloos handmatig starten met een startkoord dankzij de STIHL ErgoStart, die de krachtinspanning halveert. De BR 450 C-EF is indrukwekkend in gebruik. In vergelijking met de STIHL BR 430, die de lat al hoog legt met een blaaskracht van 26 newton, heeft de BR 450 C-EF een blaaskracht tot 28 newton, goed om 2,8 kg bladeren in de lucht te blazen. Dit betekent een stijging van bijna tien procent ten opzichte van de BR 430! De bladblazer dankt deze kracht aan de extreem krachtige STIHL 2-MIX-motor, die een hoog koppel over een breed toerentalbereik heeft.

Maximale ergonomie
Om snel en ergonomisch te werken, kan de gebruiker de nieuwe professionele bladblazer snel en precies aan zijn lichaamslengte aanpassen. De blaaspijp is traploos verstelbaar in de lengte en kan eenvoudig worden aangepast voor een maximale luchtstroom op de geschikte afstand tot de grond. Ook de handgreep kan zonder gereedschap worden afgestemd op elke gebruiker. Collega’s kunnen elkaars machine dus gemakkelijk overnemen zonder tijd te verliezen. Een andere handige innovatie is de traploze vaste gashendel, die u met de gashendelvergrendeling in elke gewenste stand kunt zetten. Dit verlicht de druk in de hand die de hendel bedient, zodat u langer comfortabel kunt doorwerken. Daarnaast zorgen bewezen uitrustingsdetails voor maximaal gebruikscomfort en minimale belasting. Het antivibratiesysteem van STIHL vermindert de trillingen in de rug van de gebruiker, terwijl de brede schouderbanden en de grote rugplaat het gewicht optimaal verdelen en extra demping bieden.

we wq