Aansturing Husqvarna-robotmaaiers via IFTTT

door | 2 sep 2020 | Hoveniersbranche, opmerkelijk

Innovatie Automower gaat door

Een Husqvarna robotmaaier die je kunt aansturen via de app Automower Connect is nu nog meer te individualiseren. Doordat de app vanaf heden te koppelen aan het integratieplatform IFTTT (afkorting voor “If This Then That”) wordt het maaiprogramma bijvoorbeeld automatisch aangepast aan de weersverwachting of aan geplande activiteiten in je digitale agenda.

Koppelen
Husqvarna, wereldleider en uitvinder van de robotmaaier, zet opnieuw een stap vooruit op het gebied van gazononderhoud. Voortaan kunnen gebruikers van de Husqvarna Automower het apparaat koppelen met andere slimme producten en diensten met IFTTT-functies in de mobiele app Automower Connect. Zo is het mogelijk om met een koppeling met een weerapp de robotmaaier alleen te laten maaien als de weersverwachting ideaal is. Bovendien je de werkzaamheden van de Automower afstemmen op je digitale agenda. Als er bijvoorbeeld een bepaald sleutelwoord (zoals besproeien of tuinfeest) voorkomt in de agenda dan wacht de Automower met maaien.

Smart
“We zien dat steeds meer klanten gebruikmaken van slimme diensten om hun Husqvarna-robotmaaiers te besturen. Dit is een aanvulling op ons aanbod van spraakgestuurde smart home-diensten en biedt een hoger niveau van automatisering. Via IFTTT bieden we onze klanten meer controle over de Automower-ervaring en de mogelijkheid om deze aan te passen aan hun persoonlijke situatie en behoeften. We zullen almaar meer verbindingsmogelijkheden toevoegen om onze gebruikers nog meer flexibiliteit te bieden”, zegt Bart van Hal, Marketing Manager Husqvarna Division Benelux.

Hoe het werkt
De slimme IFTTT-functionaliteit is nu beschikbaar in de app Automower Connect. Je kunt ze koppelen via het tabblad ‘Smart Home’. Je hoeft alleen op de knop ‘verbinden’ te drukken. Op dit moment zijn de slimme koppelingen in Automower Connect alleen beschikbaar voor iOS-gebruikers. Deze koppelingen werken zowel met Husqvarna Automower X-line-modellen als met modellen die zijn uitgerust met een Automower Connect-kit.

Meer informatie over Automowers en een overzicht van Husqvarna-dealers vind je op www.husqvarna.com.

Misschien vind je dit ook interessant
Bijzondere tijden

Bijzondere tijden

We leven in een bijzondere tijd. Corona heeft invloed op alles wat we doen momenteel, zowel in werk als privé. In deze tijd gaan we onverminderd door met het organiseren van de 22e editie van De Groene Sector Vakbeurs in Hardenberg. De verschillen zijn groot in de...