Alie Hissink is verkoopleider bij BLGG AgroXpertus uit Wageningen. Het bedrijf biedt monstername, analyse en advies aan op het gebied van bemesting, voederwaarde, bodemgezondheid, gewasgezondheid en voedselveiligheid. BLGG AgroXpertus is een begrip in de agrarische sector en kan putten uit een rijke historie van meer dan 80 jaar. In deze jaren is een schat aan kennis en kunde opgebouwd op het gebied van monstername, analyse en landbouwkundige advisering.

Als verkoopleider stuurt Alie Hissink de rayonmedewerkers en monsternemers uit een groot deel van Nederland aan en is ze er verantwoordelijk voor dat de verkooporganisatie op orde is. Hissink: “Per jaar worden bij BLGG AgroXpertus zo’n 500.000 monsters onderzocht. Onze rayonmedewerkers en monsternemers staan het dichtst bij de klant. Ik ben er onder andere voor verantwoordelijk dat onze producten aansluiten bij de behoefte van de klant.”

Volgens Hissink is er voor hoveniers nog een wereld te winnen als het gaat om kennis van bemesting en bodemvruchtbaarheid. ‘Focus op de bodem’ is haar devies. En het begint met meten. Hissink: “Het oude gezegde ‘meten is weten’ gaat zeker op voor de bodem. Door een grondanalyse weet je wat er in zit. Hoeveel organische stof? Wat is de zuurgraad? Hoe zit het met de afwatering en de structuur? Hoeveel voedingsstoffen zitten er in de bodem en is het beschikbaar voor de planten? Zo zorg je ervoor dat een tuin er niet alleen groen uitziet, maar ook dat deze tuin voor jaren groen kan blijven, zonder gebreksverschijnselen.”

Alie Hissink hoopt tijdens GardenExperience de hoveniers te overtuigen van het belang van een gezonde bodem en een uitgekiende bemesting. Voor beheerders van sportvelden en golfbanen is goed bodembeheer al de normaalste zaak van de wereld. Hoe zit het met de hoveniers?


Op het ondernemerscongres GardenExperience zullen diverse sprekers te vinden zijn. Onder andere Erwen Wennemars, Annemarie van Gaal en Jelle Westra. Er zijn verschillende workshops waar u zich voor kunt aanmelden. Erben Wennemars zal de workshop “Je vak is topsport!” geven. Er is een workshop over “Marketing & Communicatie. Het is een dag om van te leren, door te laten inspireren en te laten motiveren!

Bent u benieuwd naar alle sprekers? de workshops of  informatie over GardenExperience? Gaat u dan naar onze website: GardenExperience

logo_garden_experience.fw