Vanmorgen mochten we de WOW-prijs in ontvangst nemen voor Beste Samenwerking! We zijn onwijs trots. Een mooie erkenning voor onze rainproof aanpak, het harde werken van ons team en alle partners uit het netwerk. Van de 58 inzendingen kregen we van de jury de hoogste totaalscore voor de drie criteria:

  • de diversiteit van de samenwerkingspartners en/of de intensiteit van de samenwerking
  • de mate van realisatie en het bewezen effect van het project
  • de mate van duurzaamheid en innovatie

Uit het juryrapport:

“ Samen bewerkstelligt Amsterdam Rainproof druppelsgewijs een fundamentele verandering in het klimaat denken en doen.“

Prijs voor watervriendelijke tuinen

De winnaar ontvangt, naast eeuwige roem, een bedrag van 15.000 euro om de samenwerking nog een stap verder te brengen.  Met het geld gaan we samen met partners als woningbouwcoöperaties, huurders, stichting Sociaal Tuinieren, tuincentra en stichting Present tien nieuwe watervriendelijke tuinen uitvoeren. Het gaat om tuinen waar bewoners zelf niet in staat zijn om voor het onderhoud te zorgen. Hiermee maken we gezamenlijk de buurt waterbestendiger, leefbaarder en groener.  Het plan is om de actie in het voorjaar van 2018 uit te voeren, tijdens de actiemaand ‘Natuurlijk! De watervriendelijke tuin’.

Afgelopen jaar deden we eenzelfde tuinactie in de Amsterdamse buurt Betondorp. Bekijk de sfeervideo.

Platform WOW

WOW staat voor Water ontmoet Water en Wegbeheerders ontmoeten Wegbeheerders. Het is het platform voor samenwerking tussen beheerders van wegen, vaarwegen en water bij de Nederlandse overheid. Eens in de twee jaar reikt de organisatie de WOW-prijs voor Beste Samenwerking uit.  MEer informatie op de website van het platform WOW.

Felicitaties voor genomineerden

We feliciteren de projecten ‘meer waarde halen uit woekerende (water)planten’  en ‘Moving traffic Rotterdam A20’  met hun nominaties. Dit zijn ook erg mooie samenwerkingen op het gebied van weg- en waterbeheer.

Bron: Amsterdam Rainproof