België zet de toon met verbod op bladblazers en bosmaaiers op tweetakt motor

De Vlaamse regering eist dat gemeenten stoppen met het gebruik van vervuilende tuingereedschappen in het openbaar groen. En stelt hiermee een voorbeeld dat nog vele consequenties met zich mee zal brengen.

Bladblazer met tweetakt motor meer vervuilend dan 1.700 kilometer rijden met een auto

Het initiatief van de Vlaamse regering komt niet zomaar uit de lucht vallen. Recent wetenschappelijk onderzoek toonde aan dat bladblazers met een tweetakt motor meer vervuilend is dan 1.700 kilometer rijden met een auto. De Vlaamse gemeente Knokke gaat zelfs nog een stap verder. Deze wil het gebruik van tweetakt machines op den duur ook aan haar inwoners verbieden. Een zeer goede ontwikkeling. Want naast de milieu vervuiling, zorgen deze tweetakt machines ook voor veel geluidsoverlast en schadelijke trillingen. Met alle gevolgen van dien voor de gebruiker.

Het voorbeeld dat de Vlaamse regering hiermee stelt, heeft niet alleen gevolgen voor overheden en groot groenvoorzieners. Maar zal ook het nodige teweeg brengen binnen de tuinmachine business. Want is de status quo in brandstof machines op accugebied wel net zo goed als dedicated accutuinmachine spelers?

Vooruitstrevende accutechnologie

Een opvallende speler die wij graag willen uitlichten is Ego Power+. Ego Power+ is puur en uitsluitend gericht op het exclusief produceren van accu tuingereedschap. Hun R&D afdeling doet niets anders dan het continu verbeteren van de accutechnologie en machines. En niet zonder succes, want in de VS is EGO inmiddels het best lopende accu gereedschap. Zij hebben daar inmiddels meerdere onderscheidingen in ontvangst mogen nemen. Hun uitgekiende accutechnologie staat voor kracht die gelijk staat aan de kracht van brandstof. Tijdens de ontwikkeling is veel tijd gestoken om de looptijd van de accu te verlengen. En niet alleen de looptijd maar ook de levensduur. Zo is een levensduur van 1.000 laadcycli al lang niet vreemd meer. Door hun uitgekiende technologie zijn zij, en dat is best bijzonder, in staat om zelfs op hun accu’s verlengde garanties af te geven.

Onderzoek loont

Overweeg je de overstap te maken van brandstof naar accu? Goed onderzoek vooraf kan je veel kan opleveren. Want binnen één merk zijn de accu’s vaak onderling uitwisselbaar tussen de machines. Een goede keuze maak je dus voor de lange termijn. Test de machines uit om te weten wat bij je past. Wil je EGO meenemen in het vergelijk? Maak dan gebruik van de mogelijkheid om de machine 30 dagen uit te proberen. Meer weten over de accu technologie achter EGO? Lees het whitepaper.