Unieke aanpak op woon- en zorglocatie in Purmerend

De opzet en architectuur van de nieuwe woonwijk Kwadijkerpark in Purmerend is geïnspireerd op de Engelse cottagestijl. Veel groen is een must bij de bouwstijl die uitstekend past in de parkachtige setting van de woon- en zorglocatie van de Prinsenstichting. Daarbij wordt uitsluitend gekozen voor het aanplanten van volwassen groen.

Nieuwbouw
Jacques van den Berg, manager Bouw & Vastgoed van de Prinsenstichting: “Wij bieden zorg en ondersteuning aan mensen met een verstandelijke beperking. Dat doen wij op gebied van wonen, dag- en vrijetijdsbesteding, zorg en ondersteuning. Bij de nieuwbouw en inrichting van het landschap heeft de Prinsenstichting optimaal rekening gehouden met de bijzondere behoeften van onze bewoners.” De nieuwe terrassen van de dagopvang zijn bijvoorbeeld voorzien van een omheining zodat er geen vrije in- en uitloop is. Om de prettige sfeer van de Engelse cottagestijl te creëren en te behouden, zijn traliehekwerken en kille schuttingen geen optie voor ons en onze bewoners. Van den Berg: “Wij hebben gekozen voor kant en klare klimophagen van Mobilane omdat hiermee in één keer een afscheiding wordt gecreëerd die “af” is, met een sympathieke, groene uitstraling. De hagen hebben bovendien een onzichtbaar maar kwalitatief hoogwaardig hekwerk waardoor de veiligheid van onze bewoners blijft gewaarborgd, zeker in combinatie met de hoogte van 2,20 meter.”

Volwassen
Huisman Hoveniers uit Zaanstad is verantwoordelijk voor deze bijzondere klus waarbij een lengte van 200 meter met hagen wordt beplant. De Mobilane Kant & Klaar Hagen worden niet rechttoe-rechtaan geplaatst maar volgen de meandervorm van de voetpaden. Bij de verdere groene inrichting rond het nieuwbouwproject wordt eveneens gekozen voor volwassen bomen en beplanting. Op deze wijze lijkt het geheel al jaren te bestaan en is het goed toeven in het vernieuwde Kwadijkerpark.

Kant & Klaar Haag: groen en beschermend

 

Kant & Klaar Haag: groen en beschermend

 

Kant & Klaar Haag: groen en beschermend