op De Groene Sector Vakbeurs 2018 in Hardenberg

HARDENBERG – Axetreme Team organiseert tijdens De Groene Sector Vakbeurs in Evenementenhal Hardenberg op 9, 10 en 11 januari 2018 drie wedstrijden: Beste Bosbouwschool, Kettingzaag Cup en EK-selectiewedstrijd Forestry Skills. In een speciaal opgebouwde arena vinden de wedstrijden plaats en staat educatie en plezier centraal.

De organisatie is op de eerste dag van De Groene Sector Vakbeurs (dinsdag 9 januari) op zoek naar De Beste Bosbouwschool van Nederland. Diverse scholen uit Midden-, Noord- en Oost-Nederland gaan met elkaar de strijd aan. Elk team bestaat uit vier personen. Het programma begint om 13.30 uur en bestaat uit drie individuele onderdelen: kettingwisselen, schijven zagen en snelheidsbaan. De wedstrijd wordt afgesloten om 18.30 uur met een estafette onderdeel. De prijsuitreiking is om 19.30 uur.

Kettingzaag Cup 2018

De Kettingzaag Cup begint een traditie te worden op De Groene Sector Vakbeurs. Ook dit jaar vindt de wedstrijd plaats op de tweede beursdag. Deelnemers aan deze wedstrijd zijn werkzaam bij sociale werkbedrijven. Ze krijgen vanaf 13.30 uur de mogelijkheid om alle wedstrijdonderdelen te oefenen. De wedstrijd begint om 16.00 uur. Aansluitend vindt om 19.30 uur de prijsuitreiking plaats.

 

Selectiewedstrijd EK Forestry Skills

Op donderdag 11 januari staat een EK-selectiewedstrijd op het programma. Deze wedstrijd bepaalt welke vier studenten Nederland vertegenwoordigen in mei 2018 tijdens het EK Forestry Skills in Hongarije. De EK-selectiewedstrijd begint om 13.30 uur. De deelnemers worden in twee groepen verdeeld: groep één begint met zaagonderdelen en groep twee met het bosbouwparcours. Om 18.45 uur wordt bekend gemaakt welke vier studenten naar het EK gaan.

Belangstellenden die willen deelnemen aan één van deze wedstrijden, moeten zich voor 31 december inschrijven. Meer informatie en inschrijven: www.axetreme-team.nl

De Groene Sector Vakbeurs 2018

De Groene Sector beleeft op 9, 10 en 11 januari 2018 haar negentiende editie in Hardenberg. Jaarlijks komen gemiddeld 18.000 professionals uit de groene sector op het driedaagse evenement af: van hoveniers, boomkwekers en tuin- en landschapsarchitecten tot beslissers binnen de gemeentelijke groenvoorziening. Meer informatie is te vinden op: www.groenesector.nl.