De bewoners in Oosterwold hebben vrijdagmiddag 10.000 bomen en planten gekregen voor de groenvoorziening in het gebied. Het groen is door de bewoners zelf besteld en wordt ook door hen geplant.

“Het zijn er een heleboel. We zijn daarom ook heel blij dat veel bewoners vandaag meehelpen met sorteren”, vertelt Marie-José Deckers van Stichting Parijdijsvogelbosje Oosterwold. Het is in de Almeerse buurt de bedoeling dat de bewoners zelf zorgen voor deze faciliteiten, zonder inmenging van de gemeente.

Er komt nog veel meer groen

In totaal hebben de bewoners 29.000 bomen en planten besteld om de buurt aan te kleden, zegt Deckers. “Zwarte bessen, vlieren, noem het maar op. Ze moeten zorgen voor een mooi stuk natuur waarin ook vogels of bijen een fijne plek vinden.”

Het was hard werken voor de bewoners, maar ook een goede aangelegenheid om de balans op te maken over de vorderingen van Oosterwold. “Je ziet dat veel bewoners vandaag bezig zijn om informatie uit te wisselen”, vertelt Deckers. “Bijvoorbeeld waar ze wonen, hoe de bouw verloopt en tegen welke problemen ze aanlopen. Op deze manier leren we elkaar ook een stuk beter kennen”.

Op dit moment zijn de bomen nog erg klein. Volgens Deckers heeft het groen wat tijd nodig. “Over twee jaar ziet het er hier heel anders uit.”

Bron: Omroep Flevoland