Een Vijver, een aquarium en een mooi uitzicht.

Aan de lijn Jan van de Kerke ( van de Kerke hoveniers uit Ijsselmuiden.)  Jan zegt…. Hee Remi, ik heb nou iets aparts…   Klant wil een verhoogde vijver, totaal van glas, met een trommelfilter, dikke koi’s en steuren erin, een waterval en dan ook nog door de vijver heen van het uitzicht kunnen genieten….

Mijn eerste opmerking is dan van … uhhhhh  leuk,  maar ik ben adviseur Ecolan Rubber vijverfolie, en als de bak van glas waterdicht gemaakt moet worden wat kan ik er dan mee. ?   , Bleek direct dat de vijver / aquarium behalve bovengronds ook nog een meter in de grond geplaatst zou moeten worden.  Dus een beton vloer, opmetselen met beton blokken, en een Ecolan maatwerk liner erin.

Bij het eerste locatie gesprek bleek al dat de klant zelf een helder plan had mbt. De ruiten.  Zelf heeft hij een glasbedrijf die voor Exclusieve jachten dat raampartijen op maat maakt.  Zelfs het jacht van Andrea Bocelli heeft ramen gemaakt in Ijselmuiden…   ( ik vroeg me af waarom ramen.. want Andrea is volgens mij net zo blind als Stevi Wonder….. maar ja…)

Gezien de afmeting van de bak ( lengte ongeveer 7 meter),   moest het wel een stevige constructie worden.  Een stalen frame bevestigd op de betonnen muur met een degelijke Ecolan- kit   afdichting.  Uiteraard nauwkeurig berekende dikke ramen.  Bodemdrains, wand skimmer en een technische put met filter materiaal van Auga.nl   Trommelfilter, Pomp en een hele stevige UVC lamp zorgen voor helder water.

bijzondere_vijver_aquarium-1 bijzondere_vijver_aquarium-2 bijzondere_vijver_aquarium-3

De bak is nu een paar maanden helemaal klaar.  Vanaf de bank binnen & vanaf de bank buiten, kan er rustig genoten worden van de mooie koi’s die de vijver sinds enige weken bewonen.  Het leuke is dat de koi ‘s ook gewoon naar je terug kijken .

Onderhoud?   Ja,  zeker wel. ..   Het filter spoelt automatisch, maar omdat de zon vol op de ramen schijnt, ontstaat hier een groene aanslag die om de paar weken met een spons verwijderd moet worden maar dat geeft de bak gelijk weer een nieuwe functie…. Lekker badderen met een spons op een mooie zomeravond.  Lekker hoor!

Glasplaat vijver - Aquarium - Bijzondere vijver - Ecolan Vijverfolie

Met dank aan gastblogger:

Remi Hoogland
Adviseur
Ecolan Rubberfolie projecten.

Logo Ecolan Vijverfolie