Branchevereniging VHG heeft voor twee van haar vakgroepen nieuwe voorzitters benoemd. John Koomen is vanaf 1 augustus voorzitter van VHG Vakgroep Hoveniers. Bij deze vakgroep zijn circa 850 hoveniersbedrijven aangesloten.
Helga Verheijen-Bruinsma is sinds 2 juni de nieuwe voorzitter van VHG Vakgroep Interieurbeplanters. Binnen deze vakgroep zijn 25 toonaangevende bedrijven vertegenwoordigd.

Vakgroep Hoveniers
John Koomen treedt per 1 augustus aan als voorzitter van VHG Vakgroep Hoveniers. Koomen is eigenaar van John Koomen Tuinen in Wognum een bedrijf dat in 2010 werd verkozen tot Duurzaamste Hoveniersbedrijf van Nederland. Daarnaast is hij oprichter/eigenaar van de Kunstkwekerij en van 020GROEN, een duurzaam hoveniers- en groenbedrijf in en rond Amsterdam. Koomen beschikt over ruime bestuurlijke ervaring, zowel buiten als binnen VHG. Zo was hij eerder bestuurslid van VHG Vakgroep Dak- en Gevelbegroeners en lid van VHG Ledenraad.

Waarnemend voorzitter
Tot 1 augustus zal Hans Hendriks, directeur van Hendriks Hoveniers in Duiven, de functie van waarnemend vakgroepvoorzitter vervullen. Hendriks werd in januari 2015 benoemd in deze tijdelijke functie, gekoppeld aan de start van een inspiratieproject als onderdeel van het Vakgroepplan 2015-2017 voor de bij de vakgroep aangesloten hoveniers. In dit project staat het creƫren van nieuwe marktkansen voor de leden centraal.

Vakgroep Interieurbeplanters
Helga Verheijen-Bruinsma is sinds 2 juni de nieuwe voorzitter van VHG Vakgroep Interieurbeplanters. Zij is directielid van Bruinsma Natuurlijk in De Kwakel. Daar is zij verantwoordelijk voor de aansturing van het verkoopteam, marketing, sfeerdecoraties en creatieve productontwikkeling. Met deze benoeming meent de vakgroep een voorzitter te hebben gekozen die kan verbinden en sterk is in strategie en het profileren van de branche. Verheijen deed bestuurlijke ervaring op binnen JCI, een internationale netwerkorganisatie. Met VHG branche- en vakgenoten wil zij vooral het denken vanuit de vraag van de klant verder ontwikkelen en invulling geven.

Verheijen neemt de voorzittershamer over van Arnoud de Romph), die bij zijn afscheid de oorkonde van ‘Bijzondere Verdiensten’ ontving en een sculptuur ‘Gouden Bron van Inspiratie’. De Romph was ook actief in VHG Vakgroep Dak- en Gevelbegroeners, werkgroep Floriade 2012 en 2022 en diverse ad hoc werk- en stuurgroepen. Vooral zijn positief kritische houding, en het iedereen scherp houden op de doelstellingen werden zeer gewaardeerd. De Romph legt zijn functies neer, omdat hij niet langer bij een VHG-lidbedrijf werkzaam is.

Bron Branchevereniging VHG

VHG