Branchevereniging VHG en groene scholen tekenen voor Goed Groen Onderwijs

door | 19 jun 2019 | Hoveniersbranche

‘Wij tekenen voor de Groene Hotspots van Nederland!’ Met die slogan geven Branchevereniging VHG en negen groene onderwijsinstellingen aan dat zij samen werk maken van Goed Groen Onderwijs. Om zo samen te zorgen voor voldoende en goed opgeleide vakmensen in het groen. Een delegatie van beide partijen overhandigde dinsdag 11 juni een petitie hierover aan de Vaste Kamercommissie van Onderwijs in de Tweede Kamer.

Op 1 september dit jaar zullen negen zogenoemde Groene Hotspots actief zijn. In deze hotspots werken scholen en bedrijven samen aan onder meer de uitwisseling tussen theorie en praktijk, instroom van leerlingen, opleiden van zij-instromers, leven-lang-leren en internationalisering. Momenteel zijn er al Groene Hotspots in Houten (Wellantcollege) en Breda (Prinsentuin College).

Oproep aan de minister
VHG-directeur Egbert Roozen bood de petitie aan de commissieleden aan met het verzoek om de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) op te roepen het belang en het voortbestaan van het groene onderwijs te onderstrepen. “Dit is essentieel voor de ontwikkeling van de groene sector, zeker nu groen maatschappelijk volop in de belangstelling staat”, aldus Roozen.

Commitment
De partijen vragen de minister ook om de samenwerking van scholen en bedrijven binnen de Groene Hotspots te omarmen en binnen het beleid te verankeren. VHG en de scholen hebben commitment naar elkaar uitgesproken om een duurzame samenwerking tot stand te brengen. Samen willen ze leerlingen opleiden in economisch goede en slechte tijden. Tot slot verzoeken de partijen de minister om waar mogelijk en nodig de Groene Hotspots met faciliteiten te ondersteunen.

Overleg
De petitie werd aangeboden mede namens de scholen Aeres, Citaverde, Clusius College, Helicon, Lentiz, Nordwin, Prinsentuin College, Terra, Wellantcollege en Zone College en de sociale partners in de hoveniers- en groenvoorzieningsbranche. 
Met deze Groene Hotspots geven Branchevereniging VHG en de betreffende scholen invulling aan de wens van de minister om tot krachtenbundeling en samenwerking te komen. In het derde kwartaal van 2019 voert de Vaste Kamercommissie van Onderwijs overleg met de minister van OCW over de toekomst van het groene onderwijs.

Misschien vind je dit ook interessant
Inzameling Taxussnoeisel weer van start

Inzameling Taxussnoeisel weer van start

Stichting Taxus Taxi start taxusinzameling 2021 op dinsdag 25 mei!  De afgelopen twee weken werd er veel regen voorspelt. Voor veel Nederlanders was dit een domper op de meivakantie, maar niet voor stichting Taxus Taxi. Integendeel! Met temperaturen tussen de 15...

GROEN-Direkt: al 25 jaar een unieke formule

GROEN-Direkt: al 25 jaar een unieke formule

Speciale editie Najaarsbeurs 25-26 augustus GROEN-Direkt staat al 25 jaar internationaal bekend om een continue en compleet assortiment tuinplanten. De grootste groene marktplaats van Europa presenteert traditiegetrouw eind augustus – deze editie is dit op woensdag 25...

Inschrijving Bulbs4Kids geopend

Inschrijving Bulbs4Kids geopend

Vanaf nu kunnen basisscholen zich inschrijven voor een gratis bloembollenpakket van Bulbs4Kids. Bulbs4Kids is een internationale campagne voor basisschoolkinderen om kinderen op een interactieve en spannende manier kennis te laten maken met bloembollen. Er zijn in...