Branchevereniging VHG heeft namens haar leden een brief gestuurd naar de Nederlandse leden van het Europese Parlement. In deze brief is aangegeven dat Europa belangrijk is voor onze branche en dat VHG graag samen met de Europarlementariërs werkt aan het koppelen van groen aan maatschappelijke baten. Zo kunnen toekomstgerichte oplossingen worden getroffen voor de uitdagingen waarvoor we in onze leefomgeving staan.

Als voorbeeld wordt EU-Horizon 2020 aangehaald. Dit programma biedt mogelijkheden tot ondersteuning van toegepast onderzoek en innovatie. Aan de EU-Biodiversiteitsstrategie geeft VHG op nationaal niveau verder inhoud met ‘De Levende Tuin’. Onze sector zoekt proactief mee naar mogelijkheden om groen in te zetten als middel om in te spelen op de klimaatsverandering.

Btw

Speciale aandacht vraagt VHG in de brief voor het btw-dossier, met de hartenwens om een permanente lage btw op arbeid in hoveniersdiensten te bereiken. De tijdelijke lage btw is immers een enorme opsteker voor de bedrijven en het behoud van de werkgelegenheid. Met het oog op de evaluatie van de huidige EU-btw-richtlijn zou de lage btw mooie kansen kunnen bieden om particuliere tuinen verder te verduurzamen.

logo_vhg_100

Bron: VHG