De passie voor natuur en fotografie heeft Caroline Piek, Caroline Piek Photography, al van jongs af aan. “Mijn moeder is tuinontwerpster en heeft een weelderige natuurvriendelijke tuin. Het was de ideale plek om op mijn gemak te experimenteren met macrofotografie. Liggend op mijn buik op het tuinpad heb ik heel wat uurtjes doorgebracht om planten en dieren te fotograferen.”

In 2008 richtte Caroline haar eigen bedrijf Caroline Piek Photography op waarbij zij zich heeft gespecialiseerd in fotoreportages van tuinen voor hoveniers en tuinontwerpers. “Vanuit mijn voorliefde voor het fotograferen van natuur was dit een logische stap. Ik zag ook dat veel websites in de hoveniersbranche zeker nog een kwaliteitslag kunnen gebruiken als het gaat om beeldcommunicatie. Fotografie is vaak nog een ondergeschoven kindje, terwijl het juist een krachtig middel kan zijn in de bedrijfsmarketing.”

Caroline geeft ook fotografieworkshops en schrijft natuurgerelateerde artikelen voor tijdschriften als Natuurfotopassie en Pf. Haar freelance werk combineert zij met een parttime baan als beeldredacteur bij een beeldbank. In haar vrije tijd trekt Caroline eropuit om dieren te fotograferen in de natuur dicht bij huis, zoals de Groene Jonker en de Amsterdamse Waterleidingduinen.

Tijdens de GardenExperience 2014 zal Caroline de workshop ‘Beeldcommunicatie of frsutratie‘ geven. Aanmelden kan via: www.gardenexperience.nl.

caroline_piek_photagraphy

Meer informatie zie: www.carolinepiek.nl

linkedin