3-daagse training voor ontwerpers en hoveniers

‘Communiceren met je opdrachtgever’ is een praktijkcursus van drie dagen. Een persoonlijke benadering staat hierbij centraal. U leert om met uw eigen capaciteiten meer te bereiken en de communicatie met de opdrachtgever vanaf het allereerste begin sterker te maken. Geen rollenpatroon of slecht acteurschap, maar het verbeteren van een al aanwezige kwaliteit.

De een is beter met woorden, de ander met geschreven tekst, met foto’s of tekeningen. Sommige mensen floreren als ze voor een groep staan, anderen komen beter tot hun recht in een intieme setting.

Effectief presenteren

Na deze cursus kunt u effectief een heldere presentatie samenstellen en heeft u inzicht hoe u die kunt presenteren, om optimaal over te komen bij uw opdrachtgever. Of het nu gaat om een tuinontwerp, een stedenbouwkundig plan, een concept of een visie. Altijd zal de basis van het succes een goede en duidelijke communicatie zijn.

Oefening en theorie

U leert begrijpen hoe iets gepresenteerd dient te worden, van powerpoint tot persoonlijke presentatie. Wat komt voor welke opdrachtgever het beste uit? Wanneer komt een ontwerp het beste tot zijn recht? Stemgebruik en houding worden geoefend maar ook de theoretische kennis van aandacht trekken, interesse opwekken, een uiteenzetting verduidelijken en effectief inspelen op een vraag.

Data en tijden: maandag 28 april, 5 mei en 12 mei 2014, telkens van 9.30 tot 16.30 uur.

Locatie: ACEC-gebouw te Apeldoorn.

Kijk hier voor meer informatie en aanmelden