Met ingang van oktober 2017 verkoopt Covergreen de Nepeta , ook wel Kattenkruid genoemd in de volksmond. Na een periode van twee jaar testen is het gelukt de planten zo te kweken dat ze goed gedijen op de speciale Covergreen methode Covergreen verwacht veel belangstelling voor de Covergreen Nepeta .
“Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe mogelijkheden en nieuwe kansen in de markt”, vertelt eigenaar Dennis Klein Boonschate. “Komende jaren willen we ons assortiment uitbreiden”.De afgelopen maanden hebben we geëxperimenteerd met nieuwe vaste planten. Alles moet kloppen en met name de in de kwekerijen en de diverse substraten , We zijn blij dat de Covergreen Nepeta aanslaat en we het nu ook als kant-en-klare plantenmat kunnen aanbieden.”

Inmiddels heeft Covergreen een ruime voorraad opgezet. In september start het bedrijf met het uitleveren aan klanten. “We zijn bewust gestart met een aantal proefprojecten ”, zegt Klein Boonschate. “We kijken eerst hoeveel vraag er naar is en dan besluiten we hoeveel we er op jaarbasis gaan opzetten.” Het bedrijf verwacht dat er veel vraag is naar de nieuwe plantenmat. Ze hebben een lange bloeiperiode en kunnen goed gecombineerd worden met andere plantensoorten. De Nepeta lijkt qua kleur op Lavendel, maar heeft als voordeel dat het niet ‘verhout’ en langer in bloei staat.”

Op de website van Covergreen staat meer informatie over de Nepeta en kunnen al bestellingen geplaatst worden. Dat kan ook telefonisch via de afdeling verkoop: 0548-36 50 71 of info@covergreen.nl