Stichting Taxus Taxi zeer positief over de inzameling

Vrijdag 26 augustus werd voor de laatste dag van seizoen 2016 taxussnoeisel opgehaald. Volgend voorjaar start de stichting weer opnieuw met de inzameling. Dan kan men weer contact opnemen voor het gratis ophalen van taxussnoeisel. Over seizoen 2016 is de stichting zeer positief. Het is zelfs zo goed gegaan dat aan de wereldwijde vraag aan taxol (hoofdbestanddeel chemotherapie) is voldaan. En dat al in augustus! Eind september maakt de stichting bekend wat de inzameling heeft opgeleverd in hoeveelheid snoeisel en, veel belangrijker, in aantal chemotherapieën.

“Wij zijn alle taxusaanbieders, partners, hoveniers en gemeenten die ons hebben ondersteund ontzettend dankbaar voor de belangrijke bijdrage in de strijd tegen kanker”, vertelt Werner Toonen van Stichting Taxus Taxi. “Ook onze partner Den Ouden heeft een belangrijke bijdrage geleverd in de promotie van de taxusinzameling. Mede dankzij deze organisatie hebben meerdere gemeenten hun weg naar onze stichting gevonden. Dit heeft ervoor gezorgd dat we als stichting ons bereik hebben vergroot”

De stichting werkt samen met gemeenten en hoveniers, om zo meer snoeisel te verkrijgen en meer mensen te bereiken. “Volgend jaar gaan we weer aan de slag, met hopelijk een even mooi resultaat”, zegt Toonen, “daarnaast zijn we natuurlijk buiten het seizoen druk met alle voorbereidingen”.

Deelnemende partners staan allen vermeld op de website www.taxustaxi.nl, evenals alle overige informatie. De stichting dankt nogmaals iedereen voor het bijdragen op welke manier dan ook en hoopt volgend jaar weer veel kankerpatiënten te kunnen helpen.