De groene sector aantrekkelijk voor jongeren?

door | 6 mei 2019 | Hoveniersbranche

In 2018 heeft Groenpact een onderzoek gedaan naar de drijfveren van jongeren en de aantrekkelijkheid van de groene sector. De belangrijkste conclusie: meer dan de helft van de jongeren staat open voor een loopbaan in de groene sector.
Katapult organiseert op 16 mei over samen met het Platform Talent voor Techniek een ‘Het-Kan-Dus-Wel-sessie. Belangrijk doel hiervan is om kennis te delen over dit onderwerp en elkaar vanuit beide netwerken te leren kennen.

Dick Pouwels (HAS Hogeschool) en Marijn van Dongen (Platform Talent voor Technologie) nemen ons mee in de resultaten van het onderzoek.

Donderdag 16 mei, 14.30 – 17.00 uur, locatie: HAS Hogeschool, den Bosch

Heel veel jongeren zijn onbekend met de groene sector en de mogelijkheden die een opleiding in Agri, food, tuinbouw en groen biedt. GroenPact en Motivaction deden er onderzoek naar: er blijken veel kansen te liggen om aan te haken bij de kansen die jongeren wél zien en hun drijfveren. Welke zijn dat? En wat kunnen we leren van 10 jaar Beta Mentality en wervingsinspanningen in de techniek?

Ben jij docent, projectleider of communicatieadviseur en breek jij je het hoofd overinstroom? Mis het niet!

AANMELDEN OP DE WEBSITE VAN KATAPULT

Misschien vind je dit ook interessant

Voorlopige oplossing gevonden voor probleem afval rupsen

Er is een oplossing gevonden voor de verwerking van afval van de eikenprocessierups. Bedrijven kunnen het afval aanleveren in robuuste zakken, zogenoemde big bags, bij een aantal geselecteerde afvalbedrijven. Dat meldt de Vereniging van Afvalbedrijven.

Oostenrijks parlement stemt in met verbod op glyfosaat

Oostenrijk verbiedt als eerste Europese land het onkruidbestrijdingsmiddel glyfosaat. Dinsdag stemde een meerderheid van het Oostenrijkse parlement voor een totaal verbod op het omstreden middel. Misschien vind je dit ook interessant

Nieuwe hovenier moet zij-instromer zijn

Veel ondernemers in de hoveniers- en groenvoorzieningsbranche hebben last van te weinig personeel. Daarom is de nieuwe campagne van de VHG van start gegaan: 'ik ben groen, jij ook?'Lees verder bij de bron > Misschien vind je dit ook interessant

Met veel groen houden we de stad koel

Zoals we allemaal gemerkt hebben was de zomer van 2018 warm. Vooral in steden was het warm door al het steen, beton en asfalt. Bestuurders, architecten, projectontwikkelaars, ecologen, landschrapontwerpers en hoveniers, sla de handen ineen.Lees verder bij de bron >...