Van 22 februari tot en met 24 februari aanstaande strijden vier teams van jonge hoveniers om de titel Nederlands Kampioen Tuinaanleg 2018. De wedstrijd, die plaatsvindt tijdens de beurs TuinIdee in ‘s-Hertogenbosch, wordt een sportieve strijd om de hoogste eer in het hoveniersvak. De Nationale Wedstrijd Tuinaanleg wordt jaarlijks georganiseerd door Branchevereniging VHG in samenwerking met de Agrarische Opleidingscentra. De wedstrijden hebben tot doel meer aandacht te vragen voor het hoveniersvak en jongeren te laten zien dat hovenier een veelzijdig en interessant beroep is.

De volgende teams nemen deel aan Nationale Wedstrijd Tuinaanleg 2018:

  • AOC Oost, Almelo
  • Clusius College, Alkmaar
  • Wellant College, Houten (2 teams)

Hoog niveau
Tijdens de Nationale Wedstrijd Tuinaanleg leggen de deelnemende scholieren tuinen aan waarin zij te maken krijgen met verschillende facetten van het hoveniersvak. Ze moeten het ontwerp goed en netjes uitvoeren binnen een bepaalde tijd. Hierdoor is de wedstrijd van een hoog niveau. De opbrengst is ook groot: de wedstrijd biedt de deelnemers een uniek leermoment, een onvergetelijke ervaring en geeft hun loopbaan en vakmanschap een enorme impuls. Bovendien kan het deelnemende team extra PR en promotie genereren voor het vak, de school en de opleiding.

Winnaars
Belangstellenden zijn van harte uitgenodigd om de deelnemers te komen aanmoedigen. Op zaterdag 24 februari maakt de jury de winnaars bekend. Het winnende team gaat de Nederlandse eer verdedigen tijdens de EuroSkills van 26 tot en met 28 september 2018 in Budapest.

FNV Agrarisch Groen, CNV Vakmensen, Colland, AOC-Raad en WorldSkills Netherlands maken deze Nationale Wedstrijd Tuinaanleg mede mogelijk en dragen deze een warm hart toe.