Demodag hoveniers gevarieerder dan ooit

door | 5 sep 2018 | Hoveniersbranche

Op woensdag 19 september a.s. is het weer Nationale Demodag voor hoveniers, dit keer in Biezenmortel nabij ’s-Hertogenbosch. Met een recordaantal aan demonstrerende en exposerende bedrijven uit de groensector is het aanbod groter dan ooit. Er zijn doorlopend demonstraties met de allernieuwste tuin- en parkmachines, twee themavoorstellingen rond de aanleg en renovatie van gazons, proefvakken met verschillende grassen en meststoffen, een profielkuil, biodiversiteitsetalage en een grote onderwerpenmarkt. De toegang is gratis na voorinschrijving op www.demodaghoveniers.nl.

 

10.000 m2 demoterrein

Op maar liefst 14 stations krijg je op het demoveld tekst en uitleg over tal van praktische zaken rondom bodembeheer, in-, doorzaaien en bezoden, bemesting en watertechniek. Het 10.000 m2 grote buitenterrein biedt ruimte aan allerhande proef- en testvakken en een profielkuil. Zo is het effect van verschillende bodemverbeteraars en meststoffen te zien en is er aandacht voor de aanpak van storende lagen in de bodem. Ook zijn er verschillende voorbeeldgazons én een biodiversiteitsetalage met fraaie veldbloemenobjecten passend binnen een duurzaam groenbeheer.

Verder zie je de allernieuwste machines voor aanleg en onderhoud in actie. Van grondbewerkers tot maaiers, blazers en zuigers, van verticuteerders, doorzaaiers en beluchters tot thermische onkruidbestrijders en transporters. Daaronder ook veel combimachines, elektrisch danwel hydraulisch aangedreven.

 

Twee themarondes

Uiteraard gaat in deze editie ook veel aandacht uit naar actuele zaken als hoe te handelen na langdurige droogte zoals in het afgelopen seizoen. Nieuw zijn de centrale themademonstraties. Vergezeld van live commentaar laten verschillende deelnemende bedrijven gezamenlijk zien hoe je bepaalde werkzaamheden nu het best aanpakt. ’s Ochtends om 11:00 uur gaat het om de aanleg van een nieuw gazon en rond 14:30 uur staan renovatie en herstel op het programma. 

 

Onderwerpenmarkt

Met aanbieders op het gebied van bomen, plantgoed, hagen, fonteinen, vijverbenodigdheden, biologische plaagbeheersing en onkruidbestrijding, tuingereedschappen, PBM/beroepskleding, opleidingen en software is ook de indoor onderwerpenmarkt aanzienlijk uitgebreid. Deskundigen staan klaar om je van passend advies te voorzien en al je vragen te beantwoorden.

 

Schrijf in!

Vergroot je vakbekwaamheid en schrijf je vandaag nog gratis in voor deze leerzame dag op www.demodaghoveniers.nl.  Je krijgt veel informatie, handige tips en adviezen aangereikt die

direct toepasbaar zijn in je werksituatie. Er is een doorlopend programma van 09:00 tot 17:00 uur. Het event wordt gehouden op het terrein van Kuypers Graszoden in Biezenmortel.

 

9e editie op 19 september a.s. in Biezenmortel

Nationale Demodag Hoveniers is een initiatief van graszaadbedrijf Limagrain Advanta en meststoffenleverancier DCM en wordt mede mogelijk gemaakt door Stierman De Leeuw, Etesia, Vredo, Lankhaar, Stihl, Eliet, Herco, Wolterinck, Josta, Rajo, Kuypers Graszoden, Van den Borne, Fertilab, Biocontrole, Donar Groen, Simpul, Hedge to go, Auga, Makita Nederland, Groenbeurs Haaren, Stichting TRI Zuid Nederland, Waterkracht, Living Luxury, WeedControl en Helicon Opleidingen.

Misschien vind je dit ook interessant
Inzameling Taxussnoeisel weer van start

Inzameling Taxussnoeisel weer van start

Stichting Taxus Taxi start taxusinzameling 2021 op dinsdag 25 mei!  De afgelopen twee weken werd er veel regen voorspelt. Voor veel Nederlanders was dit een domper op de meivakantie, maar niet voor stichting Taxus Taxi. Integendeel! Met temperaturen tussen de 15...

GROEN-Direkt: al 25 jaar een unieke formule

GROEN-Direkt: al 25 jaar een unieke formule

Speciale editie Najaarsbeurs 25-26 augustus GROEN-Direkt staat al 25 jaar internationaal bekend om een continue en compleet assortiment tuinplanten. De grootste groene marktplaats van Europa presenteert traditiegetrouw eind augustus – deze editie is dit op woensdag 25...

Inschrijving Bulbs4Kids geopend

Inschrijving Bulbs4Kids geopend

Vanaf nu kunnen basisscholen zich inschrijven voor een gratis bloembollenpakket van Bulbs4Kids. Bulbs4Kids is een internationale campagne voor basisschoolkinderen om kinderen op een interactieve en spannende manier kennis te laten maken met bloembollen. Er zijn in...