Bron: Donkergoen

Dinsdag 5 november is door Verwijmeren Groen B.V. surseance van betaling aangevraagd. Volgens directeur Ad Verwijmeren heeft dit besluit alles te maken met de langdurige crisis en de kredietopzegging door de bank die, in tegenstelling tot Verwijmeren zelf, geen perspectief meer zag.

Na overleg met Donkergroen en in samenspraak met bewindvoerder Mr. L.L.M. Prinsen en de bank is gekomen tot een samenvoeging onder de vlag van het familiebedrijf Donkergroen, waarbij beide groenbedrijven in Etten-Leur de komende maanden worden samengevoegd en in deze regio doorgaan onder de naam Donkergroen-Verwijmeren. Op 7 november is op verzoek van de bewindvoerder de surseance omgezet in faillissement.

Donkergroen in Etten-Leur is één van de 12 vestigingen van de landelijk werkende organisatie Donkergroen, actief in de groenvoorziening met een omzet van ruim € 54 miljoen, waarbij het hoofdkantoor is gevestigd in Sneek. De vestiging in Etten-Leur is opgestart in 2004 en er werken inmiddels ruim 20 medewerkers waarbij in het seizoen nog versterking komt van een tiental uitzendkrachten en zzp-ers. Bij Verwijmeren werken momenteel 30 medewerkers. Voor 2014 is de verwachting om gezamenlijk een omzet te realiseren van rond de € 5 miljoen.

Directeur Anja Kanters van Donkergroen: “Ondanks dat het natuurlijk heel triest is voor het mooie bedrijf Verwijmeren Groen, zijn wij erg content met deze aanvulling. Het geeft ons een boost in deze toch lastige tijd en we kunnen met deze toevoeging de klanten in Brabant en Zeeland vanuit Etten-Leur nog beter bedienen. Ad Verwijmeren wordt bedrijfsleider in de nieuwe opzet en is daarmee naar de markt het gezicht van Donkergroen-Verwijmeren. En uiteraard zijn we blij met alle andere nieuwe collega’s”.

Bron: Donkergoen