De Philadelphia Flower Show is de oudste en grootste indoor bloemenshow ter wereld en trekt jaarlijks ca. 270.000 bezoekers. Dit jaar was het thema van de show “Holland: Flowering the World”.
De meest bijzondere planten en creaties van top hoveniers, bekroonde landschapsontwerpers en floristen zijn tijdens de Philadelphia Flower Show te bewonderen.

Achterhoeker Nico Wissing, mede-eigenaar van Green en NL Greenlabel was één van de ontwerpers. Hij sleepte wereldwijd al verschillende prijzen in de wacht door zijn opvallende ontwerpen die altijd in het teken staan van innovatief materiaalgebruik, bijzondere plantcombinaties en duurzame materialen. Dit jaar gooide hij hoge ogen met zijn tuin: ‘Reconnection: Verweven met de natuur’. Een leefomgeving waarbij de voordelen van de natuur en duurzame materialen vervlochten zijn met functionaliteit en het welbevinden van de mens. De harde scheidslijn tussen natuur en de gemaakte tuin is hierin vervaagd en gaan langzaam in elkaar over.
Het gehele leefklimaat positief wordt beïnvloed wanneer men rekening houdt met biodiversiteit, klimaatadaptie en producten & materialen met een lage ecologische footprint. Het hemelwater is in deze tuin de bron voor alles wat leeft. De combinatie van in het wild voorkomende beplanting als kantbloem, mos, varens, toorts en katjeswilgen, met gekweekte soorten als gaura, lupine, kaukasische vergeet-mij-niet, dwergdistel, ezelsoor, lis, sneeuwklokjes, scilla en hyacint, maken de tuin verrassend kleurrijk en geurend maar geeft het ontwerp ook een besloten uitstraling.

Een met de hand geweven wilgentenen element slingert zich door de gehele tuin en baant zich een weg door het groen en verandert van functionaliteit door afwisselend als krul, bankje, hangmat of luifel te fungeren. Een groot vogelnest aan de rand van een kabbelend beekje zorgt voor een heerlijke plek om tussen al het moois weg te dromen. De 4 kleurige vlonder van gebogen houten delen in combinatie met liriope, scilla en hyacinten maken het geheel eigentijds en echt ecodesign.
Niet voor niets dat Wissing met zijn vooruitstrevende tuin drie prijzen aan zijn prijzenkast mag toevoegen. Zo werd hij door de jury van de Pennsylvania Horticultural Society bekroond met een gouden medaille voor zijn unieke ontwerp en keuze voor de beplanting. Ook was de gouden American Horticultural Society Environmental Award voor Nico Wissing. Daarnaast won hij, met slechts één punt verschil van de winnaar, een zilveren schaal voor de beste tuin van de Philadelphia Flower Show.

Bron: NL Greenlabel