De in Pijnacker geboren Mario woont al jaren in Gorinchem. Mario is te omschrijven als een sociale verenigingsman. Via Baneninhetgroen werkt Mario bij Van Kessel. Als maaimachinist, maait hij de sportvelden in de omgeving van Breda.

Mario heeft niet altijd in het groen gewerkt. “Toen ik ging samenwonen ben ik begonnen met werken bij de PTT, tegenwoordig PostNL. Vervolgens ben ik het postwerk samen met het rijden op de taxi gaan combineren. Samen met een aantal vrienden hebben wij vervolgens een taxibedrijf opgezet. Dit groeide uit naar een bedrijf met 16 auto’s. Door de stress dat het taxiwerk met zich meebracht ben ik daarmee gestopt. Na drie jaar van het
leven te hebben genoten ben ik bij Van Schie Groen in Pijnacker begonnen als maaimachinist van gazons.”

Via een online vacature is Mario bij Baneninhetgroen terecht gekomen. “Ik vind het belangrijk dat als je binnenkomt je gewenst bent en je welkom voelt. Dat was bij Baneninhetgroen zeker zo. Het familiegevoel dat je krijgt is echt super!”

Bij Baneninhetgroen ben je geen nummer

Als voormalig Olympisch topsporter (wielrennen) houdt Mario van het buiten zijn. Iets wat hij ook een van de leukste dingen vindt aan zijn werk als maaimachinist. “Ieder dag rijd ik naar Breda waar ik mijn maaimachine ophaal uit een opslag. Mijn werk is heel flexibel. Ik deel zelf mijn tijden in. Ik heb gewoon het werk dat ik in een week klaar moet hebben, maar de tijden bepaal ik zelf. Vooral in de zomer is dat fijn, omdat ik dan extra vroeg kan beginnen, zodat ik in de middag wat eerder klaar ben. Mijn werkdag bestaat uit het onderhouden en het maaien van de kanten van sportvelden. Ook houd ik in de gaten of er iets extra’s moet gebeuren. Zo let ik bijvoorbeeld op of er hoeken extra nat zijn of er extra gestrooid moet worden. Dat geef ik dan weer door aan de gemeente, die daarvoor verantwoordelijk is. Een hele fijne samenwerking is dat. Soms stuur ik jongens aan die kanten bijwerken rondom doelen en reclameborden, daar kan ik niet komen met de machine. Heel afwisselend werk.”

Ik vind het belangrijk dat de sportvelden er goed uitzien.

Mario heeft het onwijs naar zijn zin bij Van Kessel en ziet zichzelf graag nog de komende jaren als maaimachinist werken bij dit bedrijf. “Van Kessel is een topbedrijf. Niets is te moeilijk en ik heb goede spullen om mee te
werken. Dat werkt zo fijn. Een vaste baan zou leuk zijn, maar zo flexibel als nu, is ook prima. Je merkt ook dat je door Van Kessel wordt gewaardeerd. Ze konden natuurlijk zeggen, kom na de winter maar terug. In plaats van
dat te doen hebben ze mij juist gevraagd door te werken, om mij binnen te houden. Dat is leuk!” Net als Mario met plezier in het groen werken? Baneninhetgroen helpt je met het vinden van jouw topbaan. Neem contact op met Johan voor een kop koffie en een goed gesprek.