Het komende tuinseizoen van Felix Clercx wordt vooral gekenmerkt als ‘Relaxed’ en onderhoudsvrij. De trend naar tuinproducten met steeds minder onderhoud is duidelijk zichtbaar en de productlijnen worden voortdurend uitgebreid door Felix Clercx. Hieronder treft u het 1e deel van de highlights voor 2018 aan.

Fiberon WPC (composiet) terrassen

Sinds 2008 verkoopt Felix Clercx gecoëxtrudeerde WPC planken van Fiberon® voor terrassen en tuinschermen. Dit bedrijf uit de VS is eén van de grootste wereldwijde spelers op de WPC-markt. In Europa is het een van de eerste leveranciers van de nieuwe, zeer eenvoudig te onderhouden WPC-generatie met gecoëxtrudeerd oppervlak. Het bijzondere aan deze planken is dat de gecoate plank een houtvrije beschermlaag van Fiberon® Permatech® heeft, zodat vuil en UV-straling zo goed als geen effect hebben op het uiterlijk van de planken. Daardoor krijgt de klant een terras, dat zelfs bij een gedeeltelijke overkapping geen verkleuring vertoont en waarvan het reinigen met een natte doek al voldoende is. Zelfs een tuinfeest met gemorste rode wijn en gevallen braadworsten creëert geen “blijvende herinneringen”.

‘Fiberon maakt waar wat WPC op internet beloofde’, zegt salesmanager René Klerks. ‘Het onderhoudsgemak en de UV-stabiliteit, waarnaar klanten vandaag op zoek zijn en die niet zonder beschermende laag in WPC te vinden zijn, zijn een vanzelfsprekendheid met Fiberon® Permatech®. Vanwege de lange ervaring die Fiberon sinds 1997 wereldwijd heeft opgedaan, geeft Fiberon fabrieksgaranties tot 25 jaar, inclusief UV-bestendigheid!’

Foto: Terras van Fiberon Xtreme Acorn

Nieuw in het 2018 assortiment zijn Fiberon® ‘anti-slip’ R12-planken, die naast de sterk verhoogde slipweerstand (klasse R12) ook voldoen aan de Europese wens voor een oppervlak met matte uitstraling. Het assortiment planken met R12-slipweerstand begint met 3 houtkleuren in de serie Xtreme en zal bij toenemende vraag eventueel worden uitgebreid naar de andere series.

Foto: Fiberon Xtreme Aspen R12 met matte uitstraling

Naast het high-end assortiment van Fiberon ziet Felix Clercx ook een groot potentieel in het midden- en lagere prijssegment, daarom wordt hiervoor een nieuwe productrange geïntroduceerd. Dit nieuwe concept met de naam FUN-Gard richt zich op een compleet programma van onderhoudsarme producten, die Felix Clercx al met succes heeft getest bij enkele klanten: WPC terrasplanken, twee modellen WPC / alu tuinschermen en LED-verlichting.

Bij Felix Clercx in Helmond zijn WPC-terrasplanken van Fiberon en Fun-Deck uit voorraad leverbaar, waardoor uw projecten snel gerealiseerd kunnen worden!