Een verhaal vertellen en de aandacht vestigen op jouw product met een prachtige foto. Het gebruik maken van een afbeelding online is vandaag de dag essentieel. Hoe waardevoller je social media post, blog of lay out van je website, hoe beter het is toch? Maar wat zijn eigenlijk de spelregels? VisionsPictures legt een en ander uit. 

“Generaties lang was een foto was meer waard dan 1000 woorden.

Vandaag de dag is een foto meer waard dan 1000 Likes.”

Spelregels? 

Zijn er eigenlijk spelregels om afbeeldingen online te gebruiken die ik zou moeten weten..? Dat een professioneel fotograaf zijn geld verdient met het maken van foto’s, daar lijkt niet iedereen zich van bewust. De manier waarop een fotograaf het werk doet, is namelijk uniek. Een fotograaf creëert of vangt een bepaald moment, een op zichzelf staande gebeurtenis of product in beeld.  Het intellectueel eigendom wat daaruit voortkomt ligt vervolgens bij de fotograaf. Het auteursrecht wat de maker automatisch heeft, beschermt dit.

Gebruik dus geen foto’s gevonden op Internet of gekregen van een bekende, tenzij je daar een licentie voor hebt afgesloten met de maker of een aangewezen verkopende partij van de maker van het beeld. Als je wijzigingen aanbrengt in een auteursrechtelijk beschermd beeld dan is het niet automatisch van jou, scan geen drukwerk en gebruik dit vervolgens op je website zonder toestemming.

Malus domestica Cox’s Orange

 

Ingewikkeld? Dat hoeft het niet te zijn.

Wanneer je op zoek bent naar mooie fotografie van planten en bloemen, sfeervolle tuinen om jouw groen product volledig in jouw digitale etalage te laten stralen, dan kan een fotostudio jou daar prima bij helpen. Via bijvoorbeeld VisionsPictures.com zijn er meer dan 400.000 botanisch gerelateerde afbeeldingen direct beschikbaar. Om te gebruiken voor digitale promotie, in drukwerk of voor aankleding van jouw beursstand, beplakking van jouw auto of.. Fotografie en film gemaakt in eigen studio of op locatie samen met gerenommeerde kwekers, veredelaars, exporteurs, stylisten en professionals.

Pyrus communis Doyenne du Comice

En wat er nog niet is.. dat maken wij graag met plezier samen, in opdracht voor jou. Met ruim 30 jaar ervaring in de reclame en botanische fotografie, werken met de meest recente technologie en op de hoogte van de laatste trends & ontwikkelingen, staat ons team graag voor jou klaar. Je bent welkom in onze studio of wij komen bij jou langs.

Bijdrage: Annemarieke Hooij 

VisionsPictures.com | Meer en Duin 80 2163HC Lisse NL | pictures@visionspictures.com | +31 (0) 252 420446

Conifer hedge

Bron afbeeldingen: VisionsPictures.com