Op 1 oktober aanstaande vindt in Appeltern de Gouden Potlood Verkiezing 2016 plaats. De groene vakwereld wordt uitgenodigd om de tien festivaltuinen van dit jaar te komen bewonderen en hun stem uit te brengen. Onder de ontwerpers wordt een Gouden Potlood uitgereikt voor ‘de meest inspirerende tuin’, ‘het beste ontwerp’ en ‘de tuin met het meest innovatieve materiaalgebruik’.

Voor de presentatie van de tien tuinen zijn sprekers aanwezig, die ieder vanuit hun eigen vakgebied een verhaal over de tuin vertellen. De sprekers hebben geen directe connectie met de tuin. Ze zullen vanuit een eigen discipline hun kijk op een tuin geven. Zo worden de tuinen gepresenteerd door o.a. een maatschappelijk werker, kunstenaar, riskmanager, theoloog en radiopresentator. Niet direct de meest voor de hand liggende personen om een tuin te presenteren. Juist daarom verwachten we frisse interpretaties en verrassende verhalen.

De Tuin der Lusten  - Gouden Potlood Verkiezing 2016’

De Tuin der Lusten

Elk jaar worden er in Appeltern het tuinenfestival aangehouden. Dit jaar is het thema ‘De Tuin der Lusten’. Volgens het woordenboek is een lusthof ‘een voor genoegen aangelegde en onderhouden tuin’, of een ‘mooi, bekoorlijk oord’. Maar de Tuin der Lusten die de schilder Jeronimus Bosch 500 jaar geleden schilderde, die ziet er dan weer heel anders uit.

Tien ontwerpers(duo’s) hebben tijdens een workshop nagedacht over de manier waarop De Tuin der Lusten o het tuinenfestival verbeeld kan worden. Welk verhaal wil je vertellen? En hoe maak je dat verhaal beleefbaar op een lapje grond van 10x10m? Tijdens een avond van het Ontwerp Instituut zijn de ontwerpen gepresenteerd. De ontwerpers zijn zelf verantwoordelijk geweest voor de aanleg en de bekostiging van de materialen. Met ondersteuning van diverse sponsoren is het gelukt om tien unieke tuinen te realiseren. De tuinen zijn aangelegd in het vroege voorjaar en blijven bestaan tot 2018.

Meer info over de Gouden Potlood Verkiezing?

Meer informatie over het Tuinenfestival vindt u bij Appeltern.