Green Unplugged is een inspirerend event van Groen onderwijscentrum in samenwerking met het groene bedrijfsleven. Na de succesvolle editie van Green Unplugged in de regio’s Aalsmeer en Rijnsburg kunnen straks ook leerlingen van middelbare scholen uit de Groene Hart regio, intensief kennis maken met de groene sector. Twaalf bedrijven in Greenport Boskoop werken mee aan dit project. De carrièrekansen in de groene sector worden onder de aandacht van leerlingen, docenten en decanen gebracht. Zij zullen zien en voelen welke mogelijkheden de groene sector te bieden heeft.

Uitgebreid programma

Naar verwachting zullen zo’n honderd leerlingen op donderdagmiddag 9 maart aan het event deelnemen. Naast bedrijfsrondleidingen nemen ze deel aan leuke workshops op het gebied van duurzaamheid, internationale handel, ICT, genetica, techniek, teelt en tuinaanleg.

Samenwerking Green Unplugged 

Binnen Groen onderwijscentrum werken bedrijfsleven, onderwijs en overheidspartijen samen om jonge mensen aan te moedigen om voor een carrière in de tuinbouw te kiezen. ‘Achter een tomaat, een appel en een bos rozen zit een hele wereld. Een wereld die leeft en overal om je heen aanwezig is. Zoals bij duurzame energie, gezondheid, innovatie, economische kracht, internationale handel, voeding, voedselveiligheid en techniek. Oer-Hollands, met een internationale reputatie’ staat erover te lezen op de website groenonderwijscentrum.nl.

Green Unplugged  is mede mogelijk gemaakt door Stimuflori, Rabobank, Flynth en Grant Thornton.

Green Unplugged  is mede mogelijk gemaakt door Stimuflori, Rabobank, Flynth en Grant Thornton.

Foto’s: leerlingen middelbaar onderwijs op bezoek bij Florist Holland in De Kwakel