Jongeren gaan uitdaging aan en pakken organisatie op

Tijdens de vakbeurs Plantarium die wordt gehouden van 23 t/m 26 augustus 2017 wordt voor de eerste keer een groen festival voor en door jongeren georganiseerd. Het festival is één van de items die de beurs hipper moet maken en Plantarium meer het event laat zijn als bron van inspiratie op het gebied van groene toepassingen.

Kick off

De startbijeenkomst voor de opzet van het eerste groene festival tijdens Plantarium 2017 vond plaats op vrijdag 6 januari jongstleden. Onder leiding van Maarten Hupkes, festival en eventmanager van Floriade 2022 en projectleider van het eerste GROW festival afgelopen september in Almere, brainstormde de groep jongeren over ideeën, content, muziek line-up, etc voor het groene festival.

Meer jongeren welkom

De groep jongeren bestaat voorlopig uit Albert de Vries, Aimee Smit, Donja Verbeij, Erik Rijnbeek, Jeffrey Houtman en Rob Koetsier. Niet aanwezig was David Moerings. Jongeren (18-35) die willen aansluiten zijn van harte welkom en kunnen zich melden bij donja@proba.info. In februari staat de volgende bijeenkomst van de groep gepland.

Het groene festival vindt plaats op vrijdag 25 augustus tijdens de jubileum editie van Plantarium (35 jaar). Deze wordt gehouden van 23 t/m 26 augustus 2017 in het Plantariumgebouw op het Internationaal Trade Centre Boskoop-Hazerswoude. De festivallocatie is naast het Plantariumgebouw (zie plattegrond).