Groene Helden Challenge brengt kinderen in aanraking met groene sector

door | 31 okt 2018 | Hoveniersbranche

De groene sector heeft dringend jong talent nodig om de grote mondiale en regionale vraagstukken op het gebied van voeding, duurzaamheid en leefbaarheid het hoofd te bieden. Om kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar in aanraking met onze sector te brengen is er nu de ‘Groene Helden Challenge’. Als groenbedrijf kunt u deze campagne ondersteunen. 

Meer dan de helft van de jongeren heeft wel interesse in groen, maar geen duidelijk beeld van de mogelijkheden in deze branche. De Groene Helden Challenge laat zien hoe mooi, uitdagend en bijzonder groen is. Van 6 oktober tot eind november trekt de Groene Helden Tour door Nederland. Kinderen kunnen tijdens deze tour diverse uitdagingen aangaan: van het oogsten van bloembollen tot het spotten van insecten en het herkennen van ingrediënten. De scores worden bijgehouden in een persoonlijk Groene Helden-paspoort. De jonge helden maken kans op de hoofdprijs: een verblijf in een boomhut in Safari Resort Beekse Bergen. Tijdens het eind-event op 29 november wordt de winnaar van deze prijs bekendgemaakt. Ook ontmoeten de deelnemende kinderen deze dag een Groene Held: een bekende Youtube-influencer.

Haal de Groene Helden Tour in huis
De stand van Groene Helden spreekt kinderen aan op hun interesses: techniek, duurzaamheid en competitie. Deze stand kan ingehuurd worden en vormt een uitstekende aanvulling op een open dag, informatiemiddag of andere activiteit. 

Sponsoring stand
Voor wie de Groene Helden graag wil ondersteunen, maar geen toepasselijk event heeft, is sponsoring van de stand een goede optie. De tegenprestatie: het team van de Groene Helden Challenge verzorgt promotie van uw bedrijf in de stand. Bekijk het overzicht van de Groene Helden Tour.

Interesse? Stuur een bericht naar: info@groene-helden.nl voor meer informatie.

Groene held aanmelden
Heeft u een groene held in uw bedrijf of organisatie rondlopen? Iemand die kinderen aanspreekt, en hen enthousiasmeert om te kiezen voor de groene sector? Een voorbeeld om na te volgen en geïnspireerd te raken? Meld deze groene held aan en Groene Helden neemt hem of haar op in het blog op de website!

Groene Helden wordt mede mogelijk gemaakt door GroenPact, waar Branchevereniging VHG ook in deelneemt.

Misschien vind je dit ook interessant
Nieuwbouw Intratuin Emmeloord

Nieuwbouw Intratuin Emmeloord

In Emmeloord gaat wat moois gebeuren want Thermoflor kreeg van Stef en Joost Munsterman de opdracht om het tuincentrum in de Noordoostpolder ingrijpend te verbouwen. Het grootste deel van de oude Venlokassen maken plaats voor moderne hoge Venlobouw én een breedkap-kas...