in aanbod voor tuin- en parkmachines, verlichting en groot groenvoorzieners

HARDENBERG – In 2018 wordt het beursseizoen traditioneel geopend met De Groene Sector Vakbeurs in Evenementenhal Hardenberg. Meer dan 260 exposanten maken op 9, 10 en 11 januari hun opwachting. In totaal hebben zich 67 nieuwe exposanten ingeschreven ten opzichte van 2017. Met name het aanbod in tuin- en parkmachines, verlichting en groot groenvoorzieners breidt uit.

“Qua exposantaantal zijn we iets gegroeid, maar veel bedrijven pakken groter uit. Hierdoor is de beurs in vierkante meters groter dan dit jaar”, zegt organisator Ramon Schlepers. Alle ‘groen’ segmenten zijn in 2018 uitgebreid vertegenwoordigd. Schlepers is met name te spreken over de uitbreiding van het aanbod in tuin- en parkmachines, verlichting en groot groenvoorzieners.

Tuin- en parkmachines

Na een korte afwezigheid keert Van der Haeghe terug op De Groene Sector Vakbeurs. Het bedrijf is in Nederland één van de grootste importeurs voor de tuin- en parkmerken Iseki, Ferris, Simplicity, Snapper, Solo, Hörger, ECO, Zacho, Köppl en G-Force. Andere bedrijven op het gebied van tuin- en parkmachines die terugkeren zijn onder meer MTD Products en ADLER Arbeitsmaschinen.

Verlichting en groot groenvoorzieners

Door het aanbod van Burlight en Maretti Projectverlichting en het feit dat In-Lite Outdoor Lighting dit jaar niet als mede-exposant, maar met een eigen stand zal deelnemen, groeit het aanbod verlichting ook op De Groene Sector Vakbeurs. “En het aanbod groot groenvoorzieners neemt toe door de komst van Sight Landscaping. Het bedrijf dat gespecialiseerd is in advies, ontwerp, aanleg, onderhoud en beheer van buitenruimtes neemt voor het eerst deel aan De Groene Sector Vakbeurs”, aldus Schlepers.

Het Groene Inspiratiepark

Eerder maakte de organisatie al bekend dat Het Groene Inspiratiepark ten opzichte van dit jaar gaat uitbreiden van een halve hal naar een hele. Dit concept werd in 2017 voor het eerst toegevoegd aan de beurs en werd meteen grote publiekstrekker. Nieuw is ook dat de Nationale Wedstrijd Tuinaanleg in het park wordt gehouden. Het Groene Inspiratiepark steekt in op duurzaamheid, innovatie en onderscheidend vermogen met een directe vertaalslag naar de dagelijkse praktijk.

De Groene Sector Vakbeurs groeit in aanbod voor tuin- en parkmachines, verlichting en groot groenvoorzieners

Smart STIHL Experience

Een andere themahal van De Groene Sector Vakbeurs is de Smart STIHL Experience. Een volledige hal staat in het teken van de toekomsttechnologie en de digitale ontwikkelingen in de tuinsector. Er zijn demonstraties van professionele accumachines en van talrijke nieuwe producten, zoals de eerste STIHL accu combimotor en de STIHL Smart Garden Hub.

Negentiende editie

De Groene Sector beleeft op 9, 10 en 11 januari 2018 haar negentiende editie in Hardenberg. Jaarlijks komen gemiddeld 18.000 professionals uit de groene sector op het driedaagse evenement af: van hoveniers, boomkwekers en tuin- en landschapsarchitecten tot beslissers binnen de gemeentelijke groenvoorziening. Meer informatie is te vinden op: www.groensector.nl.