Heb jij al een lijst met je vaardigheden gemaakt?

door | 22 okt 2018 | Hoveniersbranche

In stap 1 van het boek ‘Maak omzet winst’ wordt verteld dat een lijstje maken met wat je wel en niet goed kan verhelderend kan werken. Dit maakt het makkelijker om je bedrijf naar een hoger niveau te brengen en meer duidelijkheid te geven aan jezelf hoe je dit voor elkaar gaat krijgen. Durf je het aan om zo’n lijstje te maken?

 

Duizendpoot

Hoe weet je nou of de organisatie binnen jouw bedrijf klopt. Kom je bijvoorbeeld altijd je gemaakte afspraken na? Of is het agenda beheer wel op orde? Werken jij en je team efficiënt? Maak jullie voldoende facturabele uren? Dit is een kleine greep uit de vragen die jezelf kan stellen.

Tegenwoordig wordt er van jou als ondernemer veel verwacht. Je moet flexibel zijn. Stressbestendig. Commercieel. Pro-actief. Duizend dingen tegelijkertijd in je hoofd, hoe selecteer je dan de juiste prioriteiten?

 

Keuzes maken

‘Nee’ zeggen vinden we moeilijk. We maken het graag iedereen naar de zin. Dit zorgt voor chaos en je verliest je focus. Je moet weten dat je niet alles alleen kunt doen. Je bent niet overal goed in.

Je bent een hovenier. Een vakman die met zijn handen werkt. Hierdoor wordt kantoorwerk vaak niet gezien als echt werk, maar als iets waar je niet omheen kunt. Hierdoor laat je sneller dingen liggen. Een goede organisatie en administratie is bepalend voor de winstgevendheid van jouw bedrijf. Kantoorwerk is leidend.

Kan het anders? Gelukkig wel. Lees mijn boek en je hebt de rode draad voor een winstgevend hoveniersbedrijf!

 

Heb je het boek gelezen en wil je er graag eens over praten? TuinKeur organiseert de komende tijd workshops door het hele land, met dit boek als thema. Opgeven kan via https://tuinkeur.nl/maakwinst/.

Misschien vind je dit ook interessant
Inzameling Taxussnoeisel weer van start

Inzameling Taxussnoeisel weer van start

Stichting Taxus Taxi start taxusinzameling 2021 op dinsdag 25 mei!  De afgelopen twee weken werd er veel regen voorspelt. Voor veel Nederlanders was dit een domper op de meivakantie, maar niet voor stichting Taxus Taxi. Integendeel! Met temperaturen tussen de 15...

GROEN-Direkt: al 25 jaar een unieke formule

GROEN-Direkt: al 25 jaar een unieke formule

Speciale editie Najaarsbeurs 25-26 augustus GROEN-Direkt staat al 25 jaar internationaal bekend om een continue en compleet assortiment tuinplanten. De grootste groene marktplaats van Europa presenteert traditiegetrouw eind augustus – deze editie is dit op woensdag 25...

Inschrijving Bulbs4Kids geopend

Inschrijving Bulbs4Kids geopend

Vanaf nu kunnen basisscholen zich inschrijven voor een gratis bloembollenpakket van Bulbs4Kids. Bulbs4Kids is een internationale campagne voor basisschoolkinderen om kinderen op een interactieve en spannende manier kennis te laten maken met bloembollen. Er zijn in...