Heb jij al een lijst met je vaardigheden gemaakt?

door | 22 okt 2018 | Hoveniersbranche

In stap 1 van het boek ‘Maak omzet winst’ wordt verteld dat een lijstje maken met wat je wel en niet goed kan verhelderend kan werken. Dit maakt het makkelijker om je bedrijf naar een hoger niveau te brengen en meer duidelijkheid te geven aan jezelf hoe je dit voor elkaar gaat krijgen. Durf je het aan om zo’n lijstje te maken?

 

Duizendpoot

Hoe weet je nou of de organisatie binnen jouw bedrijf klopt. Kom je bijvoorbeeld altijd je gemaakte afspraken na? Of is het agenda beheer wel op orde? Werken jij en je team efficiënt? Maak jullie voldoende facturabele uren? Dit is een kleine greep uit de vragen die jezelf kan stellen.

Tegenwoordig wordt er van jou als ondernemer veel verwacht. Je moet flexibel zijn. Stressbestendig. Commercieel. Pro-actief. Duizend dingen tegelijkertijd in je hoofd, hoe selecteer je dan de juiste prioriteiten?

 

Keuzes maken

‘Nee’ zeggen vinden we moeilijk. We maken het graag iedereen naar de zin. Dit zorgt voor chaos en je verliest je focus. Je moet weten dat je niet alles alleen kunt doen. Je bent niet overal goed in.

Je bent een hovenier. Een vakman die met zijn handen werkt. Hierdoor wordt kantoorwerk vaak niet gezien als echt werk, maar als iets waar je niet omheen kunt. Hierdoor laat je sneller dingen liggen. Een goede organisatie en administratie is bepalend voor de winstgevendheid van jouw bedrijf. Kantoorwerk is leidend.

Kan het anders? Gelukkig wel. Lees mijn boek en je hebt de rode draad voor een winstgevend hoveniersbedrijf!

 

Heb je het boek gelezen en wil je er graag eens over praten? TuinKeur organiseert de komende tijd workshops door het hele land, met dit boek als thema. Opgeven kan via https://tuinkeur.nl/maakwinst/.

Misschien vind je dit ook interessant
Nieuwbouw Intratuin Emmeloord

Nieuwbouw Intratuin Emmeloord

In Emmeloord gaat wat moois gebeuren want Thermoflor kreeg van Stef en Joost Munsterman de opdracht om het tuincentrum in de Noordoostpolder ingrijpend te verbouwen. Het grootste deel van de oude Venlokassen maken plaats voor moderne hoge Venlobouw én een breedkap-kas...