Albert Heijn opent deze week zijn eerste AH-Pick Up. Een nieuw systeem waarbij klanten hun boodschappen op internet bestellen en op een tijdstip naar keuze kunnen afhalen. Is de drive-in supermarkt de toekomst? Slome cassières, volgebouwde gangpaden, lege schappen. De supermarkt kan een grote bron van ergernissen zijn. Met een nieuwe ontwikkeling in supermarktland is dat nu verleden tijd: click and collect.

Hoe werkt het?
Hoe werkt het? Vanachter de computer maakt de klant een boodschappenlijst. Deze wordt opgestuurd zodat de supermarktmedewerkers de winkelwagen kunnen vullen. De klant geeft door waar én wanneer hij de boodschappen ophaalt bij het pick up-punt. Een magazijn naast of in de buurt van de supermarkt. De service is gratis er moet alleen een borg voor het krat worden betaald.

Nieuwe trend
Albert Heijn is niet de eerste supermarkt met een afhaalservice. Zo heeft Dekamarkt al een zogeheten Dekadrive in Noord-Holland. Coop Online heeft afhaalmogelijkheden verspreid over het Noorden van het land. En Boni doet dit lokaal in het midden van het land.