Helderheid gewenst bij keurmerken duurzame bollen

door | 13 okt 2018 | Hoveniersbranche

Het is voor overheden niet duidelijk welke keurmerken iets zeggen over de duurzaamheid waarmee een bol is geteeld. Dat bleek tijdens het Kenniscafé Inkoop duurzame bollen, dat 3 oktober in Haarlem werd gehouden door Groen Kapitaal, een initiatief van de provincie Noord-Holland.

 

Zo’n veertig aanwezigen uit teelt, handel en inkopende gemeentes gingen met elkaar na waar de knelpunten zitten als het gaat om de afzet van biologische en duurzaam geteelde bloembollen. Een klein aantal ondernemers teelt biologisch. De tien bedrijven die deelnemen aan Natural Living and Growth zetten sterk in op een meer duurzame manier van telen. De handel ziet vooral mogelijkheden bij openbaar groen.

Lastig kiezen

Gemeentes willen wel, sterker nog, krijgen vanuit de gemeenteraad de vraag om biologische bollen te kopen, maar de praktijk blijkt weerbarstiger. Vooral de veelheid aan kenmerken maakt het lastig om de goede keuze te maken. Aan het einde van de bijeenkomst is afgesproken dat partijen om tafel gaan zitten om hier een oplossing voor te bedenken.

Meer over deze bijeenkomst is te lezen op pag. 36 en 37 van Greenity 25, die 11 oktober 2018 verschijnt.

 

Bron: Greenity

Misschien vind je dit ook interessant
Nieuwbouw Intratuin Emmeloord

Nieuwbouw Intratuin Emmeloord

In Emmeloord gaat wat moois gebeuren want Thermoflor kreeg van Stef en Joost Munsterman de opdracht om het tuincentrum in de Noordoostpolder ingrijpend te verbouwen. Het grootste deel van de oude Venlokassen maken plaats voor moderne hoge Venlobouw én een breedkap-kas...