Herfstnummer De Tuin in vier seizoenen

door | 9 sep 2020 | Gastbloggers, Hoveniersbranche

Zoals je in de winter naar het voorjaar verlangt, zo smachten we met z’n allen naar een gouden herfstdag, terwijl dag in dag uit de temperatuur ver boven de 30 graden schoot. Hoera, het is zover, het najaar is begonnen. Met op de voorkant een verkoelend blauwe bloem uit de strandkruidfamilie, die het bestaat om een prachtig herfstverkleurend blad te produceren. Op een koude dag zorgen intens gekleurde Dahlia’s juist weer voor herfstwarmte. Bomen beleven hun gloriemaanden: de appels rijpen, de bladen kleuren. Zelkova is vaak de laatste boom die z’n blad behoudt, fijn voor de medewerkers van Big Green Egg die lang van de kleurenpracht kunnen genieten: in een goed jaar een intens geel, verkleurend naar ruisend beige. Hoe zou het beroemde Bosco Verticale in Milaan er deze herfst bijstaan. Je zult in zo’n toren wonen en de herfstkleuren langs de gevel zien trekken. En wie weet, wie weet bloeit dit jaar Emmenopterys henryi in Kalmthout.

Tuinontwerpers vergeten herfst en winter niet: ze zorgen voor stralende bladkleuren in de herfsttuin en voor structuur en variatie in de wintertuin. In dit nummer leest u over Terra Forma, Blommeij groenprojecten en Nico Wissing. En grote bezoektuinen als De Tuinen van Appeltern of Schloss Trauttmansdorff zijn juist ook in de herfst erg mooi. Heeft u iets gezien dat u zelf wel zou willen, goede kans dat u slaagt bij kwekerij Jan Spruyt-van der Jeugd.

Warm was het, en droog. Na een geweldige regen- en onweersbui zijn we de droge dagen alweer vergeten, maar er is al lang niet meer voldoende regen gevallen. Op Kreta bekeek onze redacteur Emiel van den Berg hoe een klimaatbestendige tuin eruit zou kunnen zien.

En is het buiten eens niets gedaan, dan kunt u met hulp van Menno Kroon in Amsterdam  zorgen voor een geurend en kleurig paradijs in eigen huis.

 

De Tuin in vier seizoenen verschijnt vier keer per jaar en een abonnement kost

€ 38,50 excl. btw per jaar. De Tuin is een prachtig relatiegeschenk! Daarom geven steeds meer hoveniers hun beste klanten een abonnement cadeau (stopt automatisch).

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Frans van Grondelle 06-51685091, info@tijdschriftdetuin.nl of bezoek www.tijdschriftdetuin.nl

Misschien vind je dit ook interessant
Bijzondere tijden

Bijzondere tijden

We leven in een bijzondere tijd. Corona heeft invloed op alles wat we doen momenteel, zowel in werk als privé. In deze tijd gaan we onverminderd door met het organiseren van de 22e editie van De Groene Sector Vakbeurs in Hardenberg. De verschillen zijn groot in de...