RUURLO – Hovenier Bas Eggink van Eggink Grond en Groen uit Halle plant eind november 145 meter heg op de rotonde Vordenseweg-Zelhemseweg.

In het voorjaar volgt de opvulling met vaste planten. Ook een stuk of wat kabouters op paaltjes krijgen er een plekje. Een en ander is mogelijk geworden dankzij de op handen zijnde overdracht van in totaal negen rotondes in provinciale wegen in de gemeente Berkelland aan plaatselijke partijen.

De inrichting, het onderhoud en het beheer komen in handen van ondernemers en vrijwilligers, na een éénmalige afkoopsom van duizend euro per rotonde uit een pot van de provincie Gelderland. In totaal worden in Ruurlo vijf rotondes opgefleurd. Hovenier Eggink is ook bezig met een ontwerp voor de rotonde bij Kasteel Ruurlo. Hier wordt het thema ‘klimbos’ uitgewerkt dat volgend jaar bij pannenkoekboerderij De Heikamp moet komen.

Eggink werkt voor de aankleding van beide rotondes intensief samen met Bert van Zijtveld van De Heikamp die hiermee zowel het doolhof als het kabouterpad promoot. De initiatiefnemers en de gemeente Berkelland hopen dat deze actie om recreatieve trekpleisters op de kaart te zetten, anderen aanzet ook een rotonde te adopteren. Te denken valt aan het zwembad De Meene, molen Agneta en andere publieke trekpleisters. Wie ideeën heeft kan zich melden bij gemeentelijk contactpersoon Jan Lubben.

Bron: De Stentor