Ook dit jaar is de landelijke actie Hovenier Helpt met als slogan ‘Groen doen is goed doen!’ gehouden. Ruim 350 hoveniers uit het gehele land deden mee. Initiator Tuinkeur is blij met zo’n enthousiaste reactie van de ‘groene branche’. ‘Nog mooier is het grote aantal projecten welke zijn aangemeld. Uiteindelijk zijn er ruim 250 projecten bij ons ingediend.’, aldus woordvoerder Hendrik Westra.

Groenprojecten in uitvoering

‘Direct na de sluitingsdatum zijn we begonnen met de selectie: een tijdrovende en moeilijke klus. Temeer omdat er erg veel mensen zijn die hulp kunnen gebruiken. Uiteindelijk hebben we 85 projecten kunnen selecteren en weten te koppelen aan de deelnemende hoveniers. Alle hoveniers hebben hun belangeloze medewerking toegezegd. Daar zijn we erg blij mee!’, besluit Hendrik.

Consument staat centraal

Hovenier Helpt is een landelijk project waarmee initiator TuinKeur twee doelen nastreeft. Enerzijds wil men de hulpbehoevende medemens de mogelijkheid bieden om hun groene omgeving (tuin of anderzijds) op te laten knappen door een professional. Anderzijds heeft het project tot doel om de hoveniersbranche bij de consument te promoten. De hovenier laat met zijn vakkennis zien waar de branche voor staat, zowel aan de hulpbehoevende als zijn of haar omgeving.

Hovenier Helpt 2018

Ook volgend jaar laat Hovenier Helpt weer van zich horen zegt Hendrik Westra: ‘Ik hoop dat we nog meer deelnemende hoveniers uit de groene branche enthousiast kunnen krijgen zodat we nog meer hulpbehoevende mensen een plezier kunnen doen!’

Bron: TuinKeur