Hovenier Helpt 2018 ook een groot succes!

door | 22 okt 2018 | Hoveniersbranche

Sinds 2015 staat altijd de derde week van september in het teken van Hovenier Helpt. Een project waarbij hoveniers aan de slag gaan met tuinen van hulpbehoevenden. Zodat ook zij weer kunnen genieten van een nette en opgeruimde tuin. Initiator TuinKeur is blij met de enthousiaste reacties uit de groene branche.

257 mensen blij gemaakt

In de afgelopen vier jaar zijn er 257 tuinen opgeknapt en mensen blij gemaakt. Het mooie aan dit project is dat de mensen die hulp kunnen gebruiken ook daadwerkelijk hulp krijgen waar ze iets aan hebben. Er zijn mensen die in een rolstoel zitten, die niet meer de tuin in kunnen omdat de tegels niet meer recht liggen. Of mensen die wegens gezondheidsproblemen niet meer aan de slag kunnen in de tuin, maar er wel graag van willen genieten.

 

Doelen nastreven

‘Wij zijn erg blij met de hoveniers die zich belangeloos ingezet hebben’ aldus woordvoerder Jelle Westra. Hovenier Helpt is een landelijk project waarmee initiator TuinKeur twee doelen nastreeft. Enerzijds wil men de hulpbehoevende medemens de mogelijk bieden om hun groene omgeving op te laten knappen door een professional. Anderzijds willen we ook graag de hoveniersbranche promoten. De hovenier laat met zijn vakkennis zien waar de branche voor staat, zowel aan de hulpbehoevende als zijn of haar omgeving.

 

Meer Hovenier Helpt

Ook volgend jaar laat Hovenier Helpt weer van zicht horen vertelt Jelle: ‘Ik hoop dat we opnieuw meer deelnemende hoveniers uit de groene branche enthousiast kunnen krijgen, zodat we nog meer hulpbehoevende mensen een plezier kunnen doen!’

Misschien vind je dit ook interessant
Nieuwbouw Intratuin Emmeloord

Nieuwbouw Intratuin Emmeloord

In Emmeloord gaat wat moois gebeuren want Thermoflor kreeg van Stef en Joost Munsterman de opdracht om het tuincentrum in de Noordoostpolder ingrijpend te verbouwen. Het grootste deel van de oude Venlokassen maken plaats voor moderne hoge Venlobouw én een breedkap-kas...