Hybride frontmaaier van Husqvarna

door | 4 nov 2019 | Hoveniersbranche

De Zweedse producent Husqvarna presenteert haar eerste hybride frontmaaier: P 535HX. De hybride technologie zorgt dat de CO2-voetafdruk aanzienlijk kleiner is dan bij een frontmaaier op diesel alleen. In de elektrische modus rijdt de maaier enkel op accuvermogen en dat geeft tevens beduidend minder geluidsoverlast. In combinatie met een krachtige frontmaaier biedt de P 535HX maximale productiviteit en kunnen ook veeleisende taken uitgevoerd worden die voorheen voorbehouden waren aan grotere zitmaaiers.

Krachtig en wendbaar
De Husqvarna P 535HX is ontworpen met het oog op topresultaten in het onderhoud van grote grasgebieden. Het hybride systeem, dat een dubbele energiebron koppelt aan een hoog rendement, geeft de P 535HX een zeer hoog vermogen. Dat is voldoende om een extra breed maaidek (180 cm) aan te drijven. Door de grote wendbaarheid zijn moeilijke plaatsen bereikbaar evenals smalle ruimtes en hellingen. Dankzij de precieze tractiecontrole is er bovendien minder kans op het beschadigen van het gras en op wegschuiven.

Besparing
De hybride-aandrijving vermindert het totale brandstofverbruik met wel 30%, wat een kleinere CO2-voetafdruk en lagere operationele kosten oplevert. De P 535HX is geschikt voor synthetische diesel, voor een nog kleinere ecologische voetafdruk. De nieuwe frontmaaier kan zijn hele motorvermogen aanwenden voor aangesloten accessoires terwijl hij tegelijkertijd zijn volledige aandrijfvermogen behoudt. Dit dankzij de hybride technologie van de maaier. Ook onder zware omstandigheden is het mogelijk om de twee energiebronnen (accu en diesel) te combineren om meer werk gedaan te krijgen. Het systeem is ook aangenaam in het gebruik en laat zich vlot en stil bedienen.

Schoner en stiller
De hybride frontmaaier P 535HX is niet alleen geschikt voor druk bezochte parken, maar ook bij delicate maailocaties zoals bijvoorbeeld bedrijfsparken, ziekenhuizen, verzorgingshuizen of begraafplaatsen. Als de dieselmotor van de maaier uitgeschakeld wordt, rijdt hij op accuvermogen, dus zonder uitlaatgassen of lawaai maar, indien gewenst, wel op volle snelheid.

Duisternis
Het vernieuwde koplampsysteem van de P 535HX omvat een nieuw groot- en werklichtsysteem. Belangrijke zones worden verlicht om zo het werk te vergemakkelijken in situaties met weinig licht. De hybride frontmaaier bevat ook een nieuwe HMI-display met relevante informatie voor de bestuurder, voor optimale opvolging en productiviteit.

Meer informatie is verkrijgbaar bij het Husqvarna Professional team of via e-mail info@husqvarna.nl.

Misschien vind je dit ook interessant
Inzameling Taxussnoeisel weer van start

Inzameling Taxussnoeisel weer van start

Stichting Taxus Taxi start taxusinzameling 2021 op dinsdag 25 mei!  De afgelopen twee weken werd er veel regen voorspelt. Voor veel Nederlanders was dit een domper op de meivakantie, maar niet voor stichting Taxus Taxi. Integendeel! Met temperaturen tussen de 15...

GROEN-Direkt: al 25 jaar een unieke formule

GROEN-Direkt: al 25 jaar een unieke formule

Speciale editie Najaarsbeurs 25-26 augustus GROEN-Direkt staat al 25 jaar internationaal bekend om een continue en compleet assortiment tuinplanten. De grootste groene marktplaats van Europa presenteert traditiegetrouw eind augustus – deze editie is dit op woensdag 25...

Inschrijving Bulbs4Kids geopend

Inschrijving Bulbs4Kids geopend

Vanaf nu kunnen basisscholen zich inschrijven voor een gratis bloembollenpakket van Bulbs4Kids. Bulbs4Kids is een internationale campagne voor basisschoolkinderen om kinderen op een interactieve en spannende manier kennis te laten maken met bloembollen. Er zijn in...