Hovenier Helpt, de landelijke actie in de week van de hovenier, wordt komende maandag in Dronten afgetrapt. Met de inrichting van de tuin van het wooncomplex ‘Thuis aan de Vaart’ in Dronten als startproject wordt een week vol actie gestart. Het gehele team van Tuinkeur gaat de tuin in en samen met de deelnemende hovenier, Patio Tuinen uit Biddinghuizen, aan de slag onder het motto ‘Groen doen is goed doen’.

De afgelopen weken is er massaal gereageerd op de oproep van TuinKeur voor het aanmelden van projecten in het kader van Hovenier Helpt. In diverse media is een ieder opgeroepen een project in te dienen. En dat hebben we geweten! Vele reacties volgden via onder andere Twitter, Linkedin, Facebook en onze website. Daarnaast werd er door diverse media, waaronder kranten en radio, aandacht besteed aan Hovenier Helpt. Het resultaat liegt er niet om: meer dan 100 projecten zijn ingediend en uiteindelijk zijn ruim 50 projecten gekoppeld aan een vakbekwaam hovenier!

Namens TuinKeur, initiator van Hovenier Helpt, Jelle Westra aan het woord: ‘We wilden onze branche en de hoveniers positief in het nieuws brengen wat ruimschoots is gelukt. Naar aanleiding van de start  hebben diverse media, waaronder kranten, lokale TV en radio, het nieuws opgepakt. Hier zijn we natuurlijk ontzettend blij mee: het zorgt ervoor dat de branche op een zeer positieve wijze wordt belicht in de media. Ook de toezegging tot medewerking van ruim 30  hoveniers, zowel TuinKeur-leden als niet-leden, is super. Dit belooft wat voor volgend jaar, want dan gaan we weer met elkaar aan de slag’.

Het motto ‘Groen doen is goed doen’ wordt het landelijk motto voor onze branche. Immers met groen bereiken we zoveel meer!