Kantoorwerk zorgt voor meer en beter werk

door | 29 okt 2018 | Ondernemerschap

Als hovenier heb je gekozen voor werken met je handen. Buiten zijn in weer en wind. Mooie dingen maken. Bestaande tuinen optimaal onderhouden. Werken met mensen. Sociaal contact vind je belangrijk. De variatie in je werk geeft voldoening. Lichamelijk uitgeput thuiskomen geeft ook voldoening: een prachtige manier om je boterham te verdienen!

Je hebt duidelijk niet gekozen voor de sleur en het gezeur. In nette kleding langs de deuren. Gedoe met personeel. Of die onzin op internet: websites en sociale media. Administratie en boekhouden? Wat een gedoe! Offertes schrijven als pakkende, beschrijvende stukken gericht op ervaring en beleving? Onzin, dat kost tijd!

Kantoorwerk zorgt voor meer en beter werk!

Kleine aanvragen beantwoorden met een e-mail, als het boven de €5.000 is wil je misschien die aanvraag wel toelichten in een gesprek. Maar nazorg? Wat bedoel je? Als er iets is, dan kunnen ze toch gewoon bellen? Gegevens van je klanten verzamelen, zoals hun naam, adres en woonplaats? Waarom? Of vaste klanten jaarlijks bezoeken en vragen naar hun ervaringen en wensen?

Helaas hoor ik bovenstaande maar al te vaak van hoveniers. Zij zijn zo bezig met het dagelijkse werk dat ze het grotere plaatje missen of niet willen zien. Al het bovenstaande vereist kantoorwerk en dat leidt tot een hovenier die met meer aandacht en nazorg voor zijn klanten zichzelf kwalitatief verbetert.

Een aantal hoveniers heeft dit door: in gesprek met hen gaven zij duidelijk aan, de waarde te zien van kantoorwerk en dus meer tijd te reserveren voor klanten en de relaties met klanten. Kantoorwerk zorgt voor meer en beter werk!

Misschien vind je dit ook interessant
Inzameling Taxussnoeisel weer van start

Inzameling Taxussnoeisel weer van start

Stichting Taxus Taxi start taxusinzameling 2021 op dinsdag 25 mei!  De afgelopen twee weken werd er veel regen voorspelt. Voor veel Nederlanders was dit een domper op de meivakantie, maar niet voor stichting Taxus Taxi. Integendeel! Met temperaturen tussen de 15...

GROEN-Direkt: al 25 jaar een unieke formule

GROEN-Direkt: al 25 jaar een unieke formule

Speciale editie Najaarsbeurs 25-26 augustus GROEN-Direkt staat al 25 jaar internationaal bekend om een continue en compleet assortiment tuinplanten. De grootste groene marktplaats van Europa presenteert traditiegetrouw eind augustus – deze editie is dit op woensdag 25...

Inschrijving Bulbs4Kids geopend

Inschrijving Bulbs4Kids geopend

Vanaf nu kunnen basisscholen zich inschrijven voor een gratis bloembollenpakket van Bulbs4Kids. Bulbs4Kids is een internationale campagne voor basisschoolkinderen om kinderen op een interactieve en spannende manier kennis te laten maken met bloembollen. Er zijn in...