Kleurrijke afronding van de eerste deel van “BankastraatVeilig”

door | 22 mrt 2019 | Hoveniersbranche

DORDRECHT – Bomen en planten poten, geven een kleurrijke afronding van de eerste deel van “BankastraatVeilig”. Afgelopen jaar is door de Werkgroep Bankastraatveilig veel werk verzet.

Door samenwerking en ondersteuning vanuit de gemeente én het voorspoedig verloop van de Oranjelaan fase 2, is afgelopen najaar het eerste deel van de Bankastraat tussen Oranjelaan en Riouwstraat naar een “BankastraatVeilig” gerealiseerd.

Dit deel van de Bankastraat is bijna gereed, alleen de groenstroken moeten nog worden gevuld met planten en bomen.

Afgelopen periode heeft de gemeente het groenplan in samenwerking met de werkgroep uitgewerkt.
In de samenwerking is gekozen voor een iets duurdere groenvoorziening, waarbij als tegenprestatie het verzoek vanuit de gemeente is, dat de bewoners participeren bij het helpen bij het planten van het groen.

Met deze groenvoorziening bloeit er vanaf april tot in november iets in de straat, en is er ook wintergroen. Op 9 maart worden de bomen en planten geplaatst en gepoot door de bewoners van dit gedeelte van de Bankastraat in de klaarliggende groenstroken.

De entree van de Bankastraat zal vanaf dit jaar groen en kleurrijk zijn.

Misschien vind je dit ook interessant
Nieuwbouw Intratuin Emmeloord

Nieuwbouw Intratuin Emmeloord

In Emmeloord gaat wat moois gebeuren want Thermoflor kreeg van Stef en Joost Munsterman de opdracht om het tuincentrum in de Noordoostpolder ingrijpend te verbouwen. Het grootste deel van de oude Venlokassen maken plaats voor moderne hoge Venlobouw én een breedkap-kas...