Husqvarna introduceert drie accukettingzagen voor de professionele gebruiker. Elk model heeft eigen specifieke kenmerken maar ze zijn alledrie stil, lichtgewicht en eenvoudig te gebruiken. Bovenal leveren de nieuwe accukettingzagen krachtige prestaties. De nieuwste,energiebesparende savE-technologie zorgt voor maximale bedrijfstijd zonder dat dit ten koste gaat van zaagprestaties. Er is geen sprake van uitlaatgassen.

Stil
De nieuwe accukettingzagen van Husqvarna leveren nagenoeg dezelfde prestaties als modellen met een benzinemotor. Dankzij de elektromotor en accu beperkt de kettingzaag flink het geluidsoverlast. Dat is prettig voor omgeving en gebruiker. Ook het trillingsniveau en onderhoud zijn beduidend verminderd. De accukettingzaag is met één druk op de knop te starten en te stoppen. Het lichte gewicht van de accukettingzagen levert optimaal gebruiksgemak op bijvoorbeeld bij het snoeien van (hoge) bomen.De accukettingzagen hebben een intuïtief bedieningspaneel met aan-uitknop, savE-knop en een indicatie-led bij eventuele storing.Overige kenmerken zijn onder meer een traploze snelheidsregeling, hoge kettingsnelheid, een kettingrem, zichtbaar oliepeil en  handbescherming met doorkijk.

Drie modellen
Husqvarna breidt haar range kettingzagen uit met drie accumodellen: 436Li, 536LiXP en T536LiXP. Alle drie zijn ze voorzien van een lithium-ion accu, borstelloze motor en inzetbaar voor 35 minuten gebruik. De oplaadtijd van een lege accu is ongeveer een half uur. De Husqvarna 436Li haalt een kettingsnelheid van 15 m/s, terwijl de 536Li Xp en T536Li XP 20 m/s halen. Het gewicht (inclusief accu) is zeer laag met respectievelijk 4,7, 4,8 en 4,9 kg. De 536-modellen hebben als extra geborgde zaagbladmoeren terwijl de 436Li is voorzien van een gereedschapsloze kettingspanner.

Verkoopinformatie

  • Husqvarna 436Li (incl. twee accu’s en lader): € 519,83 (excl. BTW)
  • Husqvarna 536LiXP (incl. twee accu’s en lader): € 731,40 (excl. BTW)
  • Husqvarna T536LiXP (incl. twee accu’s en lader): € 731,40 (excl. BTW)

Meer informatie en Husqvarna-dealers is te vinden op www.husqvarna.nl