Laarbeek wint de Operatie Steenbreektrofee

door | 28 sep 2018 | Hoveniersbranche

De gemeente Laarbeek heeft de Steenbreektrofee gewonnen. De jury vindt dat de gemeente bij het ‘ontstenen van tuinen’ de inwoners nauw heeft betrokken en prijst de langetermijnaanpak.

Laarbeek kreeg de trofee gisteren op de Nationale Groendag in Den Haag. De aanmoedigingsprijs gaat dit jaar naar de gemeente Oss. Er waren zes gemeenten genomineerd: Almelo, Eindhoven, Laarbeek, Leeuwarden, Leiden en Oss.

De jury was unaniem in haar besluit om Laarbeek de prijs toe te kennen. Laarbeek won in 2016 goud in de nationale groencompetitie Entente Florale en in 2017 goud in de Europese competitie. En dit jaar vindt volgens de jury in Laarbeek de Entente ‘locale’ plaats om de inwoners nauw bij de vergroeningsopgave te betrekken. De jury is vol lof over de langetermijnaanpak waarbij inwoners een jaar actief worden betrokken bij de actie Steenbreek. De jury prijst de samenwerking met het lokale, groene bedrijfsleven. Tot slot prees de jury deze actie, omdat de wedstrijd in team en of straatverband plaatsvindt.

Oss spreekt jongeren aan

Isabelle Diks, ambassadeur van Operatie Steenbreek en lid van de Tweede Kamer, maakte de winnaar en de aanmoedigingsprijs bekend. De jury vindt van Oss de inzet van de social mediakanalen goed en ze prijst de aansprekende filmpjes op YouTube van Oss. Dit spreekt met name de doelgroep kinderen en jongeren aan.

De Steenbreektrofee werd voor de derde keer uitgereikt. In 2016 ging deze naar Den Haag en vorig jaar naar Leeuwarden.

Fotobijschrift: Isabelle Diks, ambassadeur van Operatie Steenbreek en lid van de Tweede Kamer, reikt de Steenbreektrofee uit aan vertegenwoordigers van de gemeente Laarbeek.

 

Bron: Greenity

Misschien vind je dit ook interessant
Inzameling Taxussnoeisel weer van start

Inzameling Taxussnoeisel weer van start

Stichting Taxus Taxi start taxusinzameling 2021 op dinsdag 25 mei!  De afgelopen twee weken werd er veel regen voorspelt. Voor veel Nederlanders was dit een domper op de meivakantie, maar niet voor stichting Taxus Taxi. Integendeel! Met temperaturen tussen de 15...

GROEN-Direkt: al 25 jaar een unieke formule

GROEN-Direkt: al 25 jaar een unieke formule

Speciale editie Najaarsbeurs 25-26 augustus GROEN-Direkt staat al 25 jaar internationaal bekend om een continue en compleet assortiment tuinplanten. De grootste groene marktplaats van Europa presenteert traditiegetrouw eind augustus – deze editie is dit op woensdag 25...

Inschrijving Bulbs4Kids geopend

Inschrijving Bulbs4Kids geopend

Vanaf nu kunnen basisscholen zich inschrijven voor een gratis bloembollenpakket van Bulbs4Kids. Bulbs4Kids is een internationale campagne voor basisschoolkinderen om kinderen op een interactieve en spannende manier kennis te laten maken met bloembollen. Er zijn in...