De toenemende verstedelijking binnen Nederland heeft een negatief effect op de leefomgeving van vogels. Door meer groen toe te passen zorgen we ervoor dat steden leefbaar blijven voor stadsvogels. Zo bieden platte daken bijvoorbeeld een enorm potentieel aan ruimte om meer groen in de stad te creëren en daarmee ook het leefgebied van vogels uit te breiden. In samenwerking met Vogelbescherming Nederland en Vivara Pro heeft Sempergreen het groene vogeldak ontwikkeld, wat op dinsdag 5 september is onthuld op het kantoorgebouw van de ING in Amsterdam. Met de introductie van dit allereerste groendak voor vogels wordt een belangrijke stap in de goede richting gezet.

Primeur voor ING

Tijdens een feestelijke lancering op dinsdag 5 september is het allereerste project met het groene vogeldak onthuld op het dak van het kantoorgebouw ‘Acanthus’ van ING in Amsterdam, in het bijzijn van Sempergreen, Vogelbescherming Nederland en Vivara Pro. Duurzaamheid is een belangrijk onderwerp voor ING en de bank heeft ambitieuze doelstellingen geformuleerd om de impact op het milieu te beperken. De installatie van dit groene vogeldak sluit hier goed bij aan. 

Tekst gaat verder onder afbeelding
Van links naar rechts: Patrick Palmen (Vivara Pro), Jip Louwe Kooijmans (Vogelbescherming Nederland) en Corné van Garderen (Sempergreen)

Voedsel, nestgelegenheid en een veilig toevluchtsoord

Het groene vogeldak is een groendak met een diversiteit aan beplanting, bestaande uit verschillende inheemse grassen, wilde bloemen en kruiden. Bij ieder 40 m2 vogeldak worden er twee verschillende nestkasten meegeleverd, een waterbad en eiken boomstammetjes. Daarnaast wordt er per project een insectenhotel geleverd. Hierdoor biedt het groene vogeldak naast voedsel en nestgelegenheid ook een veilig toevluchtsoord voor vogels.

Dubbel voordeel voor de vogels

Vogels gelden als belangrijke graadmeter voor de leefkwaliteit van een stad. Vogelbescherming Nederland werkt dan ook hard aan een beter leefbare stad voor vogels. Donaties zijn hierbij onmisbaar. Sempergreen steunt het werk van Vogelbescherming Nederland door 1 euro per verkochte vierkante meter vogeldak aan hen te doneren. Dubbel voordeel voor de vogels dus! Zo zorgen we er gezamenlijk voor dat het welzijn van vogels in de stad gewaarborgd blijft.

Bron: Sempergreen

Logo Sempergreen

Lees hier het artikel op de site van Sempergreen.